Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Gençlik Kolları Başkanı oğuz Mutlu ve kurum amirleriyle birlikte kentin dört bir tarafından farklı sektörlerde inşaatı devam eden kamu yatırımlarını inceledi.
İlin dört bir tarafında temelleri bir bir yükselen kamu yatırımlarını gezerek incelemelerde bulunan Vali Kalkancı ve Adıyaman Milletvekilleri, yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 
İncelemelerine Hizmet İçi Eğitim Merkeziyle başlayan Vali Kalkancı ve Adıyaman Milletvekilleri, önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan ve sahip olacağı tüm sosyal donatılarıyla muazzam bir merkez olarak tasarlanıp modern bir mimariyle inşa edilen ve aynı zamanda öğretmenevi hizmeti de verecek olan Hizmet İçi Eğitim Merkezinin son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Buradaki incelemelerin ardından heyet, Adıyaman’da kamu hizmetlerini tek çatı altında toplayarak vatandaşlara daha modern bir ortamda kamu hizmeti sunacak olan Yeni Hükümet Konağı ve İl Özel İdaresi Hizmet Binası inşaatında incelemelerde bulunup, devam eden çalışmalarla ilgili şantiye şefi ve görevlilerden bilgi aldı. 
Vali Kalkancı ve Adıyaman Milletvekilleri daha sonra Adıyaman'ın spor kenti olma yolunda bir cazibe merkezi haline getirecek olan Merkez Sporcu Fabrikasının inşaatını gezerek incelemelerde bulunup, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
Adıyaman’ın son yıllarda farklı sektörlerde çok önemli kamu yatırımlarına ev sahipliği yaptığını belirten TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Bugün Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Teşkilatımızla birlikte Adıyaman’da yapımı devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceliyoruz. Sabah saatlerinde Samsat İlçemizde vatandaşlarımız,  köy ve mahalle muhtarlarımızla istişarelerde bulunarak, çeşitli incelemelerde bulunduk. 5.5 şiddetindeki depremin yarattığı mağduriyetin ardından inşallah Mart ayında Samsat ilçemizde konut yapımına başlayacağız. Samsatlı kardeşlerimiz bir sonraki kışı inşallah yeni evlerinde ve konutlarında geçirecekler. Bu konuda yeni KHK ile birlikte pek çok düzenlemeler yapıldı. Yeni projeler hazırlandı ve hak sahiplikleri belirlendi. Bizlerde bunun takipçisiyiz. Adıyaman’da çok önemli kamu yatırımlarımız bulunmaktadır. Şu an içinde bulunduğumuz ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan Hizmet İçi Eğitim Merkezimiz sahip olduğu tüm sosyal donatılarıyla Türkiye’nin en iyi Hizmet içi Merkezi olacaktır. 220 yataklı uygulama oteliyle modern bir mimariyle inşa edilen hizmet için eğitim merkezinin tamamlanmasıyla Adıyaman uluslararası birçok konferans, toplantı ve etkinliklere ev sahipliği yapmış olacaktır. Ve Şu anda bu merkezin inşaatı neredeyse bitme aşamasına gelmiştir. Yine kamu hizmetlerini tek çatı altında toplayarak vatandaşlara daha modern bir ortamda kamu hizmeti sunacak olan Yeni Hükümet Konağı ve İl Özel İdaresi Hizmet Binası inşaatı ile Sporcu Fabrikasının inşaatları seri bir şekilde devam etmektedir. Bunun yanında Beşpınar Vadisinde 4 etap çalışmalar başladı ve devam ediyor. Yapımı devam eden sulama projelerimizi sıkı bir şekilde takip ettiriyoruz. Her alanda hizmetleri yerinde inceleyerek aksayan yönler varsa bunları tamamlamaya çalışıyoruz. Bu tür eserlerin yükseldiğini ve hayata geçtiğini gördüğümüzde de bütün yorgunluğumuzu atarak Ankara’ya geri dönüyoruz”dedi. 
Kamu yatımlarındaki incelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali Nurullah Naci Kalkancı ise “Bugün Sayın Milletvekillerimizle birlikte Adıyaman’da yapımı devam eden kamu yatırımlarını gezerek hangi safhada olduğunu inceliyoruz. İlimizin dört bir tarafında toplumun ihtiyaç duyduğu çok önemli kamu yatırımlarımız devam ediyor. Şu an içinde bulunduğumuz Hizmet İçi Eğitim Merkezi ile 24 derslikli Turizm Otelcilik Meslek Lisesini önümüzdeki eğitim yılına yetiştirmeyi öngörüyoruz. Bu alanın peyzaj çalışması yapılacak ve 220 yataklı Hizmet İçi Eğitim Merkezi olacaktır. Bu muazzam yapı aynı zamanda bölgemizin en büyük Hizmet İçi Eğitim Merkezi olacaktır. Bu merkezin ekonomik ve sosyal anlamda Adıyaman’a çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Şu anda kentimizin dört bir tarafından inşaatı devam eden kamu yatırımları ve okul inşaatlarımız var. 2019 yılı içerisinde hedefimiz Adıyaman’da bir veya iki okulun dışında ikili eğitimden okullarımızı kurtarmak olacaktır. İkili eğitimden tekli eğitime geçme noktasında ciddi bir gayret sarf ediyoruz. İkili eğitimi kaldırma konusunda Milli Eğitim Bakanlığımız ve Hükümetimiz de kararlıdır. Devam eden Yeni Hükümet Konağı ve İl Özel İdaresi Hizmet Binası inşaatı konusunda da bakanlığımızla görüşerek, ödeneğin tamamının gönderileceği taahhüdünü aldık. İnşallah Yeni Hükümet Konağını bu yıl içerisinde bitirerek hizmete sunmayı öngörüyoruz. Buraya taşındıktan sonra da mevcut Hükümet Konağımızın yerine de meydan yapılacaktır. Bu konuda Belediyenin güzel bir proje hazırladığını da biliyorum. Kamu yatırımlarını mümkün olduğu kadar artırıp ve mümkün olduğu kadar hızlandırıp, Adıyaman’a ne kazandırırsak bizlerde kamu görevimizi ve vicdani rahatlığı sağlamış olacağız”dedi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha