Halkımız Hizmetlerimizden Yararlanabiliyor

Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesi (Adıyaman Evi), Adıyaman Çarşısı Minyaman, Nostaljik Ekmek Fırını, Seyir Terası (ADYÜ Kale) ve içinde yeralan Kale Çayevi, Cendere Köprüsü, Nemrut Dağı minyatürü, Perre Antik Kenti minyatürü gibi Adıyaman'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, Fitness Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Futbol Sahaları, Gözlemevi, Turizm Uygulama Oteli ve yeni açılan Üniversite Camisi gibi pek çok sosyal, kültürel ve sportif tesisi de bünyesinde barındıran Üniversitemizde, öğrenci ve mensuplarımızın yanı sıra vatandaşlarımız da bu hizmetlerden faydalanabiliyor.

Her Geçen Gün Biraz Daha Büyüyoruz

Bulunduğu şehrin tanıtımı ve kültürüne büyük önem veren Üniversitemiz, tarihi değerlerini yaşatmayı, tanıtmayı ve gelecek nesillere aktarmayı da kendine şiar edindi. Bu kapsamda Adıyaman Evi, Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesi hâline getirilerek içerisinde Adıyaman örf, âdet, gelenek, görenek ve kültürüne ait birçok materyal sergilenmeye başlandı. Ayrıca Nemrut Dağı, Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü gibi Adıyaman'ın tarihi değerlerinin minyatürleri ile de bu tarihi değerler Üniversitemizde görücüye çıkarak bu eserleri yerinde görme imkânı bulamayan misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Ailecek ziyaret edilip, güvenle vakit geçirilebilecek Üniversitemiz Merkez Külliyesinde Adıyaman Çarşısı Minyaman, Nostaljik Ekmek Fırını, Seyir Terası (ADYÜ Kale) ile Kale Çayevinde Adıyaman manzarası eşliğinde dinlenme imkânı sunuluyor. İbadete açılan Üniversitemiz camisi beş vakit namazda halkımızın da kullanımına açık. Külliye alanında ailecek güvenle vakit geçirilebilecek parklar ve çocuk oyun alanları ile külliyenin hemen her tarafında yürüyüş parkurları bulunuyor. Külliye alanında rahatlıkla bisikletle pedal çevirebilirsiniz. Ayrıca Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, Fitness Salonu, Kapalı Halı Sahalar, Basketbol ve Voleybol Sahaları, Stadyum ve Koşu Parkuru ile de tüm vatandaşlarımıza spor yapma imkânı da sunuluyor. Gözlemevinde halka açık gözlem şenlikleri ile gökyüzünün derinlikleri incelenirken Turizm Uygulama Otelinde barınmanın yanında restoran hizmeti ile özel gün ve toplantılar için de salon ve toplantı odaları hizmeti sunuluyor.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Halkıyla İç İçe Bir Üniversite"

Üniversitemizin halkıyla iç içe olmak istediğini ve şehre katkısının yadsınamaz olduğunun altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ; "Üniversite olarak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetlerine olduğu kadar topluma hizmet faaliyetleri kapsamında kültürümüzü yaşatmaya, tanıtmaya ve aktarmaya da gönüllüyüz. Adıyaman Üniversitesi, başta komşu iller olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Bu nedenle bizler kültürümüzü yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmakla yükümlüyüz. Bu görevimizi icra ederken halkımızla iç içe olmayı da istiyoruz. Kapılarımız, güvenlik bazında, halkımıza  aralanmıştır. Vatandaşlarımızın gerek kültürel değerlerimizi gerekse de sportif tesislerimizi görerek bunlardan istifade etmelerini istiyoruz. Kendilerini Üniversitemizde misafir etmeye hazır olduğumuzu da bildirmek istiyoruz." dedi.

Editör: Adıyaman Haber