İslam medeniyetinin her zaman toplumda camilere önem verdiğini ve camiyi hayatın merkezine koyduğunu vurgulayan Taşçı, şunları ifade etti:

"Peygamber Efendimiz (SAV) Mekke'den Medine'ye hicret ederken, kısa bir müddet Medine'nin dışında bulunan Kuba köyünde kalmıştı. Bu esnada Kuba Mescidi adıyla anılan mescidi inşa ettirmiş, hatta bizzat kendileri de inşasına yardım etmiştir. Medine'ye vardıklarında ise Mescid-i Nebevi’yi ashabıyla birlikte inşa etti. Böylece peygamberimiz camiyi daima hayatın merkezine koymuş ve cami merkezli bir medeniyet inşa etmiştir."               

Müftü Taşçı, camilerin, eğitim ve bilim için yapılan mekanlar olduğunu belirterek, "Camiler, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği, sosyal hayatın aktif devam ettiği, kötülüklerin önlenmesinde en etkili, hiçbir ayrım yapılmadan herkesin eşit bir şekilde yan yana durduğu mekanlardır.Onun içi camilerimiz sadece ibadet için yapılmış mekânlar değil aynı zamanda; dini, sosyal ve kültürel hayatın devamı niteliğinde olan her türlü faaliyetlerin gerçekleştiği yerlerdir."dedi.

Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığının, din gönüllüsü meslektaşlarının ve cemaatin camiye olan bakışlarında farkındalık oluşturmak adına bu yılki temayı "Cami ve Hayat" olarak belirlediklerini vurgulayan Taşçı, "Camilerimize hayatın akışında yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir. Bu haftanın, vefakar ve fedakar din görevlisi ve gönüllüsü kardeşlerime hayırlar getirmesini temenni ederken, ahirete irtihal etmiş din gönüllüsü kardeşlerime yüce Allah'tan rahmet diliyor, görevini icra eden din gönüllüsü kardeşlerime de sağlık, afiyet, ve başarılar diliyorum."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha