Adıyaman’da kovid-19 salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinin amaçlandığı Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank'ın sunduğu paket, küçük işletmelere can suyu oldu.

Sıratut Mahallesinde 35 yıldır baba mesleği hırdavatçılık yapan Ebubekir Canpolat, koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin yarı yarıya düştüğünü ve hareketliliğin azaldığını söyledi.

Bu süreçte halk bankası ve devlet bankaları devletin destekleri ile verdikleri krediden yararlandığını belirten Canpolat, "Bir cansuyu kredisi kullandım halk bankası tarafından oda bizim için etkili bir ilaç oldu.Virüsten sonra işlerimiz zaten iyi değildi.Kullandığım kredi ödemem gereken yerler vardı.Yaptığım alışverişlerden dolayı çeklerim vardı.Kredimi çekerek onları ödedim. Devlet politikaları bu konuda kamu bankalarına eli geldikçe ellini değil gövdesini taşın altına koydu."dedi.

Eskisaray Mahallesinde 10 yıldır mobilya mağazası işleten Halime Kısayol ise "Çok güzel oldu bu süreçte çoğu esnafımız kapalı durumdalar. Önce sağlımız dedik, sağlımız için evde kaldık. Çoğu işletmeler kapalı olduğu halde esnaflar için cansuyu oldu. Bütün esnaflarımız yararlandı krediden cumhurbaşkanımızdan herkes gibi bizde çok memnunuz Allah razı olsun kendisinden halende ülkemiz için ellinden geleni yapıyor. Devletimiz çok güçlü bu zor günleri hep beraber atlatacağız. Aldığımız kredi ile borçlarımızı kiralarımızı ve ödemelerimi yaptık. Esnaf açısında bir rahatlama olduğuna inanıyorum."şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha