Kahvaltı programına, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İl Müftü Yardımcıları ile Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve din görevlileri katıldı. Ulu Cami Müezzin Kayyımının Kur’an-ı Kerim’i tilaveti ile başlandı.

 Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı yaptığı konuşmada “Tüm Din Gönüllüsü arkadaşlarımın haftasını tebrik ediyorum. Her yıl kutlanmakta olan bu haftanın bu yıl ki teması "Camiler Ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler"dir. Bu vesile ile Camiler ve Din Hizmetine ömrünü adamış tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizler çok önemli bir vazifeyi icra etmekteyiz.  Kahvaltı programımıza teşrif eden sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valim Hoş geldiniz ve şeref verdiniz.”dedi.

 Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise :“ Din görevlileri olarak çok önemli vazifeniz bulunmaktadır. Dini kisve altında bir çok akım ve oluşum bulunmaktadır. Teşhis ettiğim kadarıyla taklidi iman almış başını gitmiş. Tahkiki iman çok geride kalmış. Aslında ne olmalı? Tahkiki iman olmalı. En çok buna dikkat edeceğiz. Bir de yakın geçmişte bir 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşadık. İslam’ı anlatıyorum, İslam’ı tanıtıyorum, İslam’ı yaşatıyorum diyerek Türkiye’nin ve Dünyanın başına bela olan, asla İslam’la alakası olmayan, ABD ve İsrail’in kurguladığı bir yapının neler yaptığına hep şahit olduk. Hangi kisve altına saklandılar, hangi maskenin arkasına saklandılar? İslam’ın neresine uygundu? Hiçbir yerine. İslam’dan belki de en uzak yetişen Ateist ve Deist akımlar bunlara çok dikkat edeceğiz. Dikkat edeceğimiz ikinci şey ise Ehli Sünnet olarak kendini tanıtan Selefi akımlara dikkat edeceğiz. Çocuklarımızı bu tehlikeli akımlardın koruyacağız. Allah’a sevgimiz ve Hz. Peygambere sadakatimiz çok yüksek olduğu için çocuklarımız selefi akımlara kapılabilir. Bunların arkasına baktığımız zaman gene Amerika, gene bir İsrail gene bir İngiliz çıkıyor. İslam’a da, Allah’ın bize indirdiği en son dine de en büyük darbeyi bunlar vuruyorlar. Her yere sızıyorlar. Bu oluşumların bir kısmını kendileri kuruyorlar, bir kısmına da sızıyorlar. Çünkü her yere sızıyorlar. Buna da çok dikkat edeceğiz. Dünyayı İslam’a düşman ediyorlar. Bunlar bir kısmını kendileri uyduruyorlar.

Sizin göreviniz öncelikle iyi Müslüman olmayı anlatmaktır. İman da, ibadet, itikat ta bun bağlıdır. Her şey güzel ahlaktan geçer. İyi bir Müslüman olmak için öncelikle güzel ahlaklı olmak gerekiyor.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha