Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Cami ve Mahalle Gençlik Buluşmaları etkinliği düzenlendi.

"Gençliğe Değer" projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde gençlerin camiyle sıkı bir bağ kurmaları için farklı etkinlikler düzenleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlerin değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlerin önündeki engelleri aşmasına destek olmak amacıyla her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere "Gençliğe Değer" isimli başlattığı proje kapsamında Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Musalla Camii'nde gençlerle bir araya geldi.

-İL MÜFTÜSÜ TAŞÇI: "CAMİLER İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİN TEMEL TAŞLARINDANDIR"

İl Müftüsü Mehmet Taşçı, İslam tarihinde camilerin önemi ve Müslüman gençlerin camiyle olan ilişiklilerinin önemine değinerek,

"Müslümanları camiden ayrı kalmaları, camiyle bağlarını kesmeleri düşünülemez. Bu bağlamda siz gençlerinde camiyle içli dışlı olmanız gerekmektedir. Vakit namazları dışında da camiyle iç içe olarak Müslüman bir genç olmanın sorumluluklarını yerine getirmelisiniz. Camiler, İslam kültür ve medeniyetinin temel taşlarındandır. Sizler de kendinize Allah Resulünü ve onun sahabesini rol model alarak çalışmalar yapmalı, hayatınızı ona göre dizayn etmelisiniz."diye ifade etti.

Proje kapsamında Adıyaman genelinde gençlere yönelik, "Cami Gençlik Halkaları" adlı düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Uzman Vaiz Dr. Yılmaz Arı, Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya katıldı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha