Ramazanın müjdecisi olan 3 ayların son kandili olan Berat Kandili'nde binlerce insan Adıyaman'da ve ilçelerde akın ettiği camide Berat Kandili'ni idrak etti.
Kılınan namazların ardından Mevlidi Şerif ve Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Tüm İslam âleminde olduğu gibi Adıyaman'da da ihya edilen Beraat Kandili'nde Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayat kitabı ve kılavuzu olduğu belirtildi.

Mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15'inci gecesi olan Beraat Kandili Adıyaman Ulu Camii'nde büyük bir coşkuyla ihya edildi.

Hüseyin Kandemir, Bilal Taştan ve Şevket Durgun'un okuduğu ezan, ilahi, mevlid-i şerifle duygusal anlar yaşayan cemaat kandili ihya etmenin huzurunu yaşadı. Camilerin tıklım tıklım dolduğu gecede havanın soğuk olmasına rağmen camiden taşan cemaat cami avlusunda namazını kılarak ibadet etti.

Mübarek gecede cemaate seslenen İl Müftüsü Mehmet Taşçı, bu gecenin uykuyla heba edilmemesini tavsiye etti.

"Allah'ın rahmetinin ve merhametinin şu günlerde üzerimize nisan yağmurları gibi yağdığı eşsiz bir geceye daha ulaşmış bulunmaktayız. Ruhuna ve manasına uygun bir şekilde icra ettiğimiz bu vakitte Rabbimizden duamız odur ki beraatını eline alanlardan olalım. Bu gece isyanlardan, tuğyanlardan, şirkten, küfürden, nifaktan, yalandan, gıybetten, iftiradan, ikiyüzlülükten hasılıkelam Kur'an'ın ve sünnetin bize yasakladığı, terk edin dediği bütün günahlardan, haramlardan ve yasaklardan kurtuluşumuzun en büyük vesilelerin birisi olan bir gecedir leyle-i berae."

-"ALLAH RESÜLÜ VE SÜNNETİ O CENNETE GİDEN YOLUN YOL İŞARETLERİDİR"

Kur'an-ı Kerim'in Duhan suresinin ilk ayeti celilesi bu geceye işaret ettiğin belirten Taşçı, Allah biz Kur'an-ı yaşayalım ve inanalım diye indirdi şeklinde konuştuktan sonra şöyle devam etti:

"Kur'an bizim hayat kitabımızdır. Kur'an bize hayatı nasıl yaşamamız gerektiğini anlatır ve öğretir. Allah Resulü sünneti seniyyesinde bize Kur'an'ın nasıl yaşanacağını öğretir. Kur'an asıl yurdumuz olan ahiret yurduna nasıl varmamız gerektiğinin yollarını bizlere anlatır. Bizlere cennetin yollarını anlatır Kur'an. Allah Resülü ve sünneti o cennete giden yolun yol işaretleridir." ifadelerini kullandı.
Bu mübarek gecenin her anının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Taşçı, "Bu gecenin 'Kur'an'ın Levhi Mahfuzdan dünya semasına indiği gecedir.' derler müfessirler. Kadir Gecesinde de dünyaya inmeye başladı. Bu geceyi gafletle geçirmeyeceğiz. Bu geceyi ayık ve uyanık geçireceğiz. Çünkü bu gece her hikmetli işin ayrılacağı, hikmetli işin belirleneceği gecedir. Kader çizgilerimizin belireceği gecedir." dedi.
Program daha sonra yapılan duanın ardından vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha