Mimar Sinan Kültür Parkı önünde kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde kutlama alanına kadar devam etti. 

Cumhuriyet ilköğretim okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu. 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, burada yaptığı konuşmada, “Bu müstesna günde bir yandan milletimizin hainlere karşı kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimine vücudunu siper ederek hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hüznünü birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Vali Çuhadar: Bu darbe girişimi ümmeti içten parçalayacak son haçlı saldırısıydı

“O zifiri karanlık gecede Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile hayatının baharında olanlar, bastonuna yaslanarak adeta uçarcasına hainlerin üzerine yürüyen ak sakallı dedelerimize kadar bu mücadeleye katılan aziz milletimizin her bir ferdini ve vatansever güvenlik güçlerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuşan Vali Çuhadar, şöyle devam etti:

“Allah’ın yardımı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve önderliğinde milletimizin azmi ile başarısızlığa uğratılan hain darbe sırasında, hainlerin kurşunları ve bombaları ile şehit düşen  251 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize cesaret ve kahramanlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz ruhu asil milletimizin tarihinden aldığı güçle yüz yıl sonra kendi gelecek ve kaderini yeniden tayin ettiği ve dünyaya kabul ettirdiği bir gündür.

Böylesine kahraman bir milletin evladı olmaktan iftihar ediyorum. İmansız paslı yüreklerin imanlı yürekler karşısında tarumar olduğu gündür. 15 Temmuz hak ile hilalin imanla imkarın hak ile batılın küfür ile tevhidin savaşıydı.15 Temmuz iş girişimi ile amaç yüzlerce yıl gittiği her yerde adalet ve hakkaniyet getiren büyük bir medeniyetin asaletini onurla taşıyan milletimizi ve ümmetin son karesini tarih sahnesinden silmekti. Güzel yurdumuzun kılcal damarlarına kadar sızan bu hainlerin planları Allaha sonsuz hamd olsun ki neticesiz kalmıştır. Aziz milletimiz tarafından püskürtülen bu darbe girişimi ümmeti içten parçalayacak son haçlı saldırısıydı. Ancak o hainlerin unuttukları şey, bu milletin tuna nehrinde abdest alıp viyana önlerinde namaz kılan ecdadın evlatları olduğuydu. Bu milleti Anadolu topraklarından atmak isteyen bu topraklardan tekrar asya bozkırlarına göndermek isteyen bir takım caniler yedi düveni de toplayarak Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya’da Dumplupınar’da, bu milletin evlatlarıyla göğüs göğse mücadele etmiştir.’’

Başkan Kılınç: Hain darbe 5 yıl önceki darbe din kisvesi altında yapıldı

Etkinlikte konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Şunu özellikle gençlerimizden istirham ediyorum. Bu son hain darbe 5 yıl önceki darbe din kisvesi altında yapıldı. Din çok muhteşem bir şekilde kullanılabilir olumsuz anlamda. Bu yüzden gençlerimizin tabi ki değerleriyle peygamber ahlakıyla, Kur’an ahlakıyla ahlaklanmaları bir taraftan bununla ama bir taraftan da bilimin ışığında gençler sizin ışığınız bilim olacaktır. İrfanı hür, vicdanı hür, özgür yetişen bireyler istiyoruz. Bir taraftan bilim bir taraftan da kendi değerlerimizden giden gençlik istiyoruz. İnanır mısınız eğer bununla yürüyebilirsek dünyada bizi tutabilecek başka hiçbir ülke yoktur. Birde şu laf aklıma geldi; tabi ki her şeyin milli olması dolayısıyla Türkiye’nin önünü açacak bir şeydir.  Demirel diyor ki;  istihbarat açısından söylüyorum, istihbaratımız da çok şükür şu anda milli diyor ki; ‘Her gün istihbarat gelirdi Afrika’daki ailelerin arasında ki çatışmalardan bahsederdi ama birazdan olacak darbeden hiçbir zaman bahsetmezdi çok şükür istihbaratımızda bu konuda elinden geleni yapıyor.” diye konuştu.

Program yapılan konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerle devam etti. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha