Önceki akşam Elazığ Sivrice merkezli meydana gelen ve Adıyaman başta olmak üzere birçok şehirde şiddetli şekilde hissedilen 6.8’lik depremden hemen sonra kırmızı alarm durumuna geçen Adıyaman Belediyesi, tüm birimleriyle sabaha kadar çalışmalarını sürdürdü.
Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç başkanlığında çalışmaları sürdüren Adıyaman Belediyesi ekipleri, ilk olarak afet bölgesi olarak belirlenen Elazığ ve Malatya’ya gönderilmesi için hazırlanan kurtarma ekibi ve belediyeye ait araçları AFAD ile koordineli olarak bölgeye yolladı. Adıyaman Belediyesi ayrıca, Adıyaman’da depremden etkilenen halk için de yine belediyeye ait olan tüm sosyal tesislerinin ve mahallelerdeki taziye evlerinin kapılarını sabaha kadar açık tutarak vatandaşların kullanımına sundu ve tesislerden yararlanan vatandaşlara çay-çorba ikramında bulundu.
-BAŞKAN KILINÇ VE VALİ PEKMEZ, HALKLA BİRLİKTE
Gece boyunca gelişmeleri an be an takip eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise ilk olarak Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ile birlikte depremin verdiği panikle yaralanan vatandaşları, tedavi gördükleri Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Daha sonra Adıyaman Belediyesi’ne ait sosyal tesisleri ziyaret ederek, depremden dolayı evlerine girmeye endişe eden vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kılınç, Vali Pekmez, Alay Komutanı Atasoy ve Emniyet Müdürü Ergüder halkla sohbet edip, sakinleştirmeye çalıştı.
-“ALLAH’IM ÜLKEMİZİ HER TÜRLÜ FELAKETTEN VE BELADAN KORUSUN”
Yaşanan felaketten dolayı bir değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç, “Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve ilimiz başta olmak üzere birçok şehirde hissedilen depremden etkilenen tüm halkımıza geçmiş olsun. Adıyaman Belediyesi olarak, depremin meydana geldiği ilk dakikalardan sonra harekete geçerek gerek afet bölgesine, gerekse ilimizde depreme maruz kalan halkımıza yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. İlk olarak, arama-kurtarma ve yardım ekiplerimizi, belediyemize ait araçlarla birlikte AFAD’la koordineli olarak afet bölgesine yolladık. Daha sonra ilimizde depremden etkilenen ve evlerine girmeye endişe eden hemşerilerimiz için belediyemize ait tüm sosyal tesislerimizi ve mahallelerdeki taziye evlerimizi halkımıza açarak, sabaha kadar çay ve çorba ikramında bulunduk. İnşallah en az zararla bu felaketi atlatacağız. Allah’ım ülkemizi depremlerden ve her türlü felaketten korusun. Rahmetini, yardımını üzerimizden esirgemesin” diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha