Adıyaman Belediyesi, çarşı merkezinde satış yaparak trafik yoğunluğuna, karmaşaya, gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan seyyar satıcılar için yeni bir düzenleme yaptı.
Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, çarşı merkezinde bulunan seyyar satıcıların bir kısmı pazarlara, geriye kalanlarda Adıyaman Kalesi’nin kuzeydoğusundaki eteğinde bulunan alanda oluşturulan yeni yerlerine yönlendirilmeye başlandı.
Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, daha modern ve yaşanabilir bir şehir oluşturmak amacıyla başlattıkları bu çalışma kapsamında, şehir merkezindeki kargaşayı ortadan kaldırmak için il merkezindeki seyyar satıcılar için yeni bir alan belirlediklerini ve satıcıların ya Adıyaman Kalesi eteğindeki bu alana yada pazarlara yönlendirilmeye başladığını dile getirdi. 
Bu uygulamayla şehir merkezindeki ses ve görüntü kirliliğinin büyük oranda azalacağını da sözlerine ekleyen yetkililer, “İlimizde el arabalarıyla çarşı merkezinde ekmek mücadelesi veren seyyar satıcı hemşehrilerimize daha güzel bir ticaret alanı oluşturmakamacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmamızla şehrimizi hem görüntü,hem de ses kirliliğinden kurtarmış olacağız inşallah."şeklinde ifade etti.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha