Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Adıyaman Belediyesi’nin bünyesinde çalışmalarını yoğun ve etkin bir şekilde sürdüren Kadın ve Gençlik Merkezleri, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Birleşmiş Milletler tarafından, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve bütün haklardan yararlanmalarının sağlanması amacıyla 2012 yılında alınan kararla ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ olarak kabul edilen 11 Ekim tarihini unutmayan Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi yöneticileri, TOKİ Akşemseddin İlkokulu’nda okuyan kız çocuklarının saç bakımını yapıp, eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.
Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Kadın ve Gençlik Merkezleri Sorumlusu Yasemin Delibaş, kız çocuklarının insanlığın umudu, sevinci ve şiiri olduğunu dile getirerek, “Birleşmiş Milletler tarafından kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi amacıyla kabul edilen bu anlamlı güne bizde dikkat çekmek istedik. Bunun için merkezlerimizde hizmet veren kuaförlük kurslarında eğitim veren hocalarımız ile eğitim gören kursiyerlerimiz ve bazı gönüllü arkadaşlarımızın katılımıyla, TOKİ Akşemseddin İlkokulu’nda eğitim gören kız çocuklarımızın saç bakımlarını gerçekleştirdik. Yine aynı etkinliğin devamında merkezimiz hocaları tarafından geleceğin anneleri olan minik kardeşlerimize yüz boyama, kumaşlara el baskısı yapma gibi çeşitli etkinlikler düzenledik. İnşallah kızlarımız hayatları boyunca hak ettikleri değeri görüp, bu dünyaya daha sağlıklı nesiller yetiştirirler” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha