Son yıllarda değerleriyle büyük ilgi çeken Adıyaman’ın daha geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlamak için her türlü organizasyona ve projeye destek veren Adıyaman Belediyesi, Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Anadolu Günleri’ne katılarak, Adıyaman’ı her yönüyle tanıtıyor.

25-28 Eylül tarihleri arasında Anadolu’nun birçok yöresinden çok sayıda aktivite ile dolu dolu geçmesi planlanan organizasyon, Merinos AKKM’degerçekleştirilen muhteşem organizasyonla başladı.

4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan etkinlikte Adıyaman göz dolduran standı ve lezzetleriyle adından ilk günden itibaren söz ettirmeyi başardı.

-AÇILIŞ GÖZ DOLDURDU

Bursa’da 35 il derneğinin bir araya gelmesi ile kurulan BİLDEF tarafından gerçekleştirilen ‘Geleneksel Bursa Anadolu Günleri’ Merinos AKKM Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle başladı.

Yoğun katılımın olduğu açılış töreninin kurdelesini;TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Eski Gümrük ve Ticeret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun ve yönetim kurulu üyeleri,milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, katılımcı illerin temsilcileri ve dernek başkanları birlikte kesti.

Programın açılış konuşmasını yapan ve Anadolu'nun tüm renklerinin bir çatı altında buluştuğu Bursa Anadolu Günleri'ni bu yıl da Bursa'ya yakışır bir şekilde gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, “BİLDEF olarak, bu yıl dördüncüsüne imza attığımız Bursa Anadolu Günleri, artık geleneksel hale geldi. Büyük bir özveri ile hazırlandığımız organizasyonumuz kültürel buluşmaların yanında kendi ölçeğinde adeta bir turizm fuarı kimliğine de kavuştu.” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol ve ziyaretçiler derneklerin stantlarını gezdi.

-ADIYAMAN STANDI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Organizasyona Adıyaman Belediyesi adına katılan yetkililer, önemli bir tanıtım organizasyonunda bulunduklarını dile getirerek, “Kurduğumuz tanıtım standıyla şehrimizi tanıtmanın gururunu ve sorumluluğunu yaşıyoruz. Bursalıları; çiğköftemizle, harfanemizle, bademimizle, üzümümüzle ve eşsiz kültürümüzle bir araya getirdik. İnşallah burada ilimizi en güzel şekilde tanıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha