Adıyaman Belediye Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla her kesimden büyük takdir toplayan Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'nün 2019 yılı verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada, 2019 yılında 4 bin 6 şikayeti değerlendiren Veteriner Müdürlüğü ekipleri, 883 hayvana tıbbi müdahalede bulunup, 119’unu sahiplendirdiğini kaydetti.

-"HER KÜPELİ SOKAK HAYVANI AŞILI VE KISIRLAŞTIRILMIŞTIR"

2019 yılının kendileri için oldukça verimli geçtiğini söyleyen müdürlük yetkilileri, şunları dile getirdi:

"2 bin civarında hayvan severin merkezimizi ziyaret ettiği 2019 yılı içerisinde sisteme giren ve değerlendirilen şikayet sayısı 4 bin 6’ya ulaştı. Son bir yılda merkezimizde 883 sokak hayvanı tedavi edilirken, 337’sine kuduz, 360’ına da parazit aşısı yapıldı. Bunların yanında 314 sokak hayvanı küpelenirken, 293 sokak hayvanı da kısırlaştırıldı. Tedavisi tamamlanarak sağlığına kavuşturulan 119 sokak hayvanı da hayvan severler tarafından sahiplenildi.”

Yetkililer, popülasyonun kontrolü için tedavi gören hayvanların yeniden doğaya salınması gerektiğini de sözlerine ekleyerek, “Her küpeli sokak hayvanı aşılanmış ve kısırlaştırılmıştır. Vatandaşlarımız küpeli sokak hayvanı gördüğü zaman korkmasınlar. Çünkü kısırlaştırılan hayvanlar daha uysal oluyor. Bu hayvanlar sosyolojik hayatına devam edebilir ancak üreyemezler, bu uygulamalar ise popülasyonun kontrolü için şart.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha