Uluslararası Genç Derneği tarafından düzenlenen ‘Miras Avcıları’ projesine destek veren Adıyaman Belediyesi, 23 ilden 50’ye yakın genci ağırlayarak, Adıyaman’ın tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.

Uluslararası Genç Derneği’nin ülkenin çeşitli yerlerindeki gençleri bir araya getirerek, tarih ve kültür şuurunu diri tutmak adına başlattığı ‘Miras Avcıları’ projesi kapsamında, 18-29 yaş aralığında gönüllü gençlere Anadolu’daki UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan yedi noktayı gezdirip, bilgi edinmelerini sağladığı projenin Adıyaman ayağı oldukça renkli geçti. 

19 Ağustos Pazartesi günü İstanbul Üsküdar’dan başlayan ve yedi durağın altıncısı olan Adıyaman'da devam eden program, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın ev sahipliğinde Keleş Konağında start aldı.

Belediye Başkanı Kılınç’ın yoğun programından dolayı katılamadığı etkinlikte Adıyaman Belediyesi Başkan Vekili Av. Demirhan Seçilmiş ile Adıyaman Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nevzat Yıldırım, misafirlerine Adıyaman’ın tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.

Tarihi Keleş Konağındaki programda bir konuşma yapan Başkan Vekili Seçilmiş, Uluslararası Genç Derneği’nin çok önemli ve anlamlı bir projeye imza attığını dile getirdi.

Seçilmiş, konuşmasında şunları kaydetti:

 “Ülkemizin bilinmeyen zenginliklerinin tanınması ve kendi öz evlatlarımızın bu zenginliklerin farkına varabilmesi adına oldukça önemli bir projeye imza atan Uluslararası Genç Derneğini kutluyorum. Gerek ülkemizin bilinen ancak kendi evlatlarımız tarafından yeterince tanınmayan değerlerimizin tanıtılması, gerekse bu genç kardeşlerimizin gördükleri güzellikleri, gittikleri yerlerde anlatarak tanıtıma katkıda bulunacağını bilmek ülke turizmimiz için çok güzel ve faydalı bir durum. Böyle önemli bir projeye Adıyaman Belediyesi olarak katkı sunmaktan dolayı da memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Çünkü bugün ve yarın ilimizde ağırlayacağımız siz çok değerli misafirlerimiz, Adıyaman hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olacaksınız ve bu güzel kentin insanlarının, doğasının ve kültürünün ne kadar eşsiz olduğunu göreceksiniz. Bize bu fırsatı tanıyan dernek yöneticilerimize ve siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyor, yeniden ilimize hoş geldiniz diyoruz” şeklinde konuştu.
Programda, kendilerini misafir eden Adıyaman Belediyesi yöneticilerine teşekkür eden dernek yöneticileri ise proje hakkında şu bilgileri verdi: “Uluslararası Genç Derneği olarak, gençlerimize yepyeni bir çağrıda bulunarak, tarih ve kültür şuurumuzu diri tutmak adına ‘Anadolu’ seferine çıkma çağrısında bulundu. Bu çağrımıza kayıtsız kalmayan 18 ila 29 yaş arasındaki 50’ye yakın genç gönüllümüz ile 19 Ağustos Pazartesi günü İstanbul Üsküdar’dan, Anadolu’daki UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan yedi alanı ziyaret etmek için yola koyulduk. ‘Miras Avcıları’ adını verdiğimiz projemiz kapsamında genç gönüllülerimize sefer boyunca; yaşayan insan hazinelerini, yer altındaki tarihe mâl olmuş kıymetli isimleri ve yol üzerindeki görülmeye değer birçok yeri ziyaret ederek Anadolu’yu etraflıca tanımış olacağız. 19-28 Ağustos tarihleri arasındaki 10 gün sürecek olan projemizin altıncı durağı olan Adıyaman’da bizleri ağırlayan siz değerli büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Daha önce gezdikleri yerler gibi Adıyaman’ın da oldukça zengin bir tarih ve kültüre sahip olduğunu gördüklerini de sözlerine ekleyen yetkililer, “Proje kapsamında çizdiğimiz rotada şimdiye kadar; Karabük (Safranbolu), Çorum (Hattuşa), Nevşehir (Göreme Milli Parkı), Diyarbakır (Hevsel Bahçeleri), Şanlıurfa (Göbeklitepe) ve Adıyaman’ı ve güzergahımız üstünde bulunan illeri gezdik. Adıyaman’da, belediyemizin de destekleriyle Nemrut Dağı başta olmak üzere Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü, Safvan Bin Muattal Hazretlerinin Kabri ve daha birçok önemli noktayı gezip göreceğiz. Adıyaman’dan sonraki dönüş durağımızda ise Konya (Çatalhöyük)’ya gideceğiz. Gönüllü gençlerimiz bu proje sayesinde kültür mirasımızın en kıymetli parçalarını tanıyıp, sıkı dostluklar edinecek ve belki de en önemlisi, üzerinde yaşamaktan kıvanç duyduğumuz bu güzel coğrafyayı karış karış keşfetme fırsatı yakalayacak. Bu anlamda destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha