Yeni Mahalle Cemevi'nde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Ayhan Aypak, Belediye Başkan vekili Şerif Ayaz, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt ve sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, " Değerli dostlar bin 400 yıldır acısı dinmeyen kerbelanın bugün acısını hep birlikte paylaşacağız, kerbela katliamı hak ile batılın, iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın, mazlum ile zalimin savaşıdır.

Bu katliam insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir raşettir, değerli dostlar hak için adalet için yola çıkan imam Hüseyin ve arkadaşları saltanat uğruna İmam Hüseyini Muâviye oğlu yezid, insanlık onurunu çiğnemedikleri için ve yezide biat etmedikleri için Muhammed efendinin göz nuru, Hz. Fatma'nın ciğer paresi Hz. Hüseyini ve arkadaşlarını Kerbela'da hunharca şehit ettiler. Biz bugün Hz. Hüseyi'nin acısını paylaşıyoruz."dedi.

Vali Yardımcısı Ayhan Aypak ise, "Bütün fikir farklılığımıza rağmen, bütün düşünce farklılığımıza rağmen bir araya geldiğimizde böylesine güzel bir tat oluşturuyoruz."dedi.

Aypak, "Allah bu birlik, beraberliğimizi bozmasın öncelikle bunu ifade etmek istiyorum, tabi kerbela yüreğimizde yanan bir ateş ben buradan kerbela şehitlerimize başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere tüm kerbela şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum bugün burada dağıtılan Aşure lokmalarının birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından dua edilerek cem yapıldı ve konuklara lokma dağıtıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha