Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdür Adil Alan, İl Genel Meclisi toplantısında, meclis üyelerine 2019 yılı faaliyetleri ve 2020 yılı projeleri hakkında bilgiler verdi.

 Adil Alan, sunun yaptığı toplantıda, İl Müdürlüğü faaliyetleri hakkında genel bilgiler ile desteklemeler, suni tohumlama, sertifikalı tohumculuk, arıcılık, arazi toplulaştırma, gıda işletmeleri ve bu işletmelerin denetimi, ilimizde yetiştirilen önemli tarımsal ürünler ve bunların ülke sıralamasındaki yeri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sinevizyon sunumu ve basılı yayın görselleriyle desteklenen brifing sonunda meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Alan, Adıyaman'ın meyve deposu olacağını ve özellikle badem yetiştiriciliği konusunda çok büyük mesafeleri kısa sürede başarı ile aşıldığına vurgu yaparak, bademde üretim alanı olarak Türkiye'de 1. sıraya yükseldiğini genç ağaçlarında meyve vermesiyle birlikte üretimde de ilk sıralarda yer alacaklarını kaydetti.

Alan, bununla birlikte 2020 yılı içerisinde kurum olarak uygulamayı planladıkları ve bu amaçla finanse edilmek üzere İl Özel İdaresine sunulan "Mobil Klinik", "İşlenebilir Arazi Varlığı Az Olan Yerleşim Birimlerinde Arıcılık Faaliyetlerinin Geliştirilmesi" "Gıda Numune Transfer Aracı", "Hayvancılık İşletmeleri İçin Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması" ve "Organizasyonel İnovasyon Yöntemiyle Kurumsal Kapasitenin Arttırılması" projeleri hakkında bilgilendirdi.

Toplantı sonunda söz alan meclis üyeleri, İl Müdürü Alan'a  Adıyaman tarımına katkılarından dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha