ADD Adıyaman Şube Başkanı Aslan Palalı, burada yaptığı açıklamasında, bugün emperyalizme karşı milli mücadelenin başlatıldığı ve istiklal mücadelesinin taçlandırıldığı 101 yıl önce Samsun'da bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olan 101. Yılı Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması çerçevesinde Kovid-19 pandemi nedeniyle bu yıl 19 Mayıs kutlamalarını alanlarda kutlayamadıklarını ifade etti.

Palalı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 "Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Atamıza olan bağlılığımızı göstermek ve duruşumuzu sergilemek anlamında Anıta gelerek Atatürk büstüne çiçeğimizi koyarak saygı duruşunda bulunduk. Bugün akşam saat 19.19'da genel merkezimizin bütün Türkiye'ye talimatıyla başlattığı ve daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından da balkonlarımızdan İstiklal Marşımızı okuyup arkasından Gençlik Marşımızı okuyacağız. Bu anlamda bizler Atatürk'çü düşünceyi yaşatan insanlar olarak bu mücadelemizden hiç yılmadan devam edeceğiz. Ve biz atamızın bıraktığı bayrağımızı, cumhuriyetimizi ve onun ilkelerini yaşatmak için devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından ADD Adıyaman Şube Başkanı Aslan Palalı ve yönetim üyeleriyle birlikte Atatürk bütüne çiçek bıraktı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha