89 yaşındaki Kore Gazisi Ali Rıza Saygılıer için Adıyaman Merkez Mezarlık Camii bahçesinde askeri tören düzenlendi. 
Törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ahmet Okutan, Kıbrıs Gazileri, asker erkanve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Ali Rıza Saygılıer’inTürk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında törenin yapılacağı cami bahçesine getirildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kore Gazisi Ali Rıza Saygıler’inyakınları, arkadaşları ve ailesinden helallik alınarak Adıyaman Belediye Mezarlığında toprağa verildi. 
Cenaze töreni sonrası Vali Nurullah Naci Kalkancı, Kore Gazisi Ali Rıza Saygıler’in tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı ile fotoğrafını eşi Nilüfer Saygıler’etakdim ederek,acılı aileye başsağlığı ve sabır diledi. 
Hatırlanacağı gibi Vali Nurullah Naci Kalkancı, 6 ay önce mide ameliyatı olan Kore Gazisi Ali Rıza Saygıler’i evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha