7 Mart 2015 Tarihinde AK Parti Grup Başkanvekili olan Ahmet Aydın, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Kahta’ya yaptıkları ziyarette Üniversite öğrencilerinin barınacağı en az 500 kişilik Yurt binası sözü almıştı.
Ahmet Aydın’ın gayretleri sonucu Yurt Projesi sözü 2016 yılının yatırım programına alındı, gerekli olan arsa tahsisi ve imar çalışmaları ve Proje onay safhalarını da geride bırakarak 11 ocak 2018 yılında ihalesi yapıldı.
Erikdere-Horik mevkiinde 15 bin metrekare alanda yapılacak olan tesiste, 650 kapasiteli yurt binası ile birlikte Sosyal tesisler,idari bina ile güvenlik noktası ve çevre düzenlemesi yapılacak.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, KYK İl Müdürü M.Sami Köroğlu, KYK Kahta Yurt Müdürü Suat Dilek ile birlikte Yurt binasının yapılacağı alanı yerinde inceledi.

KYK İl müdürü M.Sami Köroğlu, proje ile ilgili inceleme heyetine detaylı bilgi verdi.
Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, "Projenin hayata geçmesi ile birlikte ilçemize okumak için gelen öğrencilerimizin barınma sorunu tamamen ortadan kalkacaktır. Anne ve Babalar huzuru kalp ile çocuklarını Kahta’ya okumaya gönderebilecekler.Sosyal Devletin en önemli ayağı olan beslenme ve barınma hizmetlerini öğrencilerimize sunacak olan KYK yurdu ilçemize hayırlı olsun" dedi.
KYK İl Müdürü M. Sami Köroğlu ise yaptığı açıklamada, projenin her adımını ısrarlı ve titiz bir şekilde takip ettiklerini ve her aşamasında TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın ise bizzat ilgilendiğini ifade ederek, yaklaşık 18 milyon TL ile ihale edilen ve kurumun barınma sorununu büyük ölçüde çözen devasa bir yatırımı ilçeye kazandıranlara teşekkür etti.

İhalesi yapılan projenin önümüzdeki günlerde yüklenici firma ile yapılacak sözleşme sonrası yer teslimi yapılacağı ve öngörülen 400 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha