Tarım fuarı açılışına Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı, Medya Trend Fuarcılık Sahibi Mustafa Gül, Adıyaman Oto Galericiler Derneği Başkanı Ahmet Gündüz ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Medya Trend Fuarcılık Sahibi Mustafa Gül, “3’ncü diyorum, inşallah 13-23’ncü Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarına hoş geldiniz deme nasip olur. Bu kez daha güzel bir organizasyon oldu. Katılımcılarımız Türkiye genelinde 50 tane katılımcımız, 65  ilden gelen katılımcımız var. Şuanda Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarı katılımcı nezli bir rekor kırdı. 90'nın üzerinde hiç katılımcı çıkmamıştı. Bu da herhalde 5 günlük fuar boyunca bir ziyaretçi rekorunu da beraberinde getireceğini tahmin ediyorum. Belediyemize asfaltımızdan dolayı teşekkür ederim. Ama şimdi otoparkımızın asfaltı az, bu sene de başkanımızın yardımıyla fuar merkezimizin asfaltı tamamlanacak. Tarlalarımızın asfalt seviyesi yükselirse, çevredeki tarlaları biz kiralayıp orayı da otopark yaparız inşallah.  Bu sene hayvancılık ekledik ve İl Müdürümüz Adil Alan’la bayağı çalışmamız oldu. Bu takvim neticesinde 9 seminer ekledik programımıza, yarından cumartesiye kadar hayvancılıktan bitki beslemeye sulama sistemlerine bir çok alan da profesör ve uzmanlarımız bu alanda seminerler verecekler. Bu seminerler sadece fuarcılığın değil. Burada eğitim seminerleri verildiği bir alan haline gelmiş olacak burası. Bunla alakalı müdürümüze teşekkür ederim. Adıyaman’da fuarcılık anlamında bulunduğumuz yeri ilk 10’nu koruyacağız” dedi.

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise “Türkiye'de 7 coğrafi bölge ve 30 tarım arazisiyle tarımsal üretim potansiyeli yönünden çok önemli bir ülke olduğunu artık herkes kabul etmiş durumdadır. Bakanlığımız bu potansiyeli tam anlamıyla üretime dönüştürmek için büyük bir çaba sarf etmektedir. Bu amaç doğrultusunda kararlı bir yol izlenerek ülke tarımı dünyada 7’nci Avrupa’da 1’nci sıraya yükselmiştir. Bundan sonraki süreçte Adıyaman’ımızı Türkiye tarımında nereye getirebiliriz diye hareket ettik. Adıyaman tarımı da Türkiye tarımının 1’nciliğine yükselmiştir” diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da şöyle konuştu:

“Bundan sonraki fuarlarda da biz bu bina yapımında emeği geçenlere hiçbir zaman unutmayacağız, memlekete katkı sağlayanları unutmayacağız. Sık sık bahsedeceğiz. Ben fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Temennim odur ki Mustafa bey bu fuarla anılacak. Fakat Mustafa bey’den sonra gelen başkanlar da inşallah bu fuarlara yeteri kadar önem verir. Onlar da bu fuarı daha geliştirmeyi, büyütmeye, diğer hizmetleri yapmaya gayret eder. Mustafa bey’de bir gün başkanlığı bırakacak. Belki yarın belki yarından da yakın, belki de daha sonra ama bu fuarda hatta bir yazıyla da kimin döneminde yapıldığının belirtilmesini istiyorum. Ben bu fuarda emeği geçen bütün herkese kazançları bereketli olsun”

Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Adıyaman Gıda tarım ve hayvancılık fuarının ilimizde düzenlenmesinden dolayı memnun kaldık. Fuarlar tüm sanayicimizin, çiftçilerimizin tüketicileri bir araya getiren önemli organizasyonlar, bunun uluslararası boyutu var. Türkiye'nin her yerinde çok şükür çok güzel fuarlar düzenleniyor. Bu anlamda üretici ve tüketiciler biraraya getiriliyor. Önemli iş bağlantıları yapılıyor. Adıyaman’da böyle bir organizasyon yapılması çok önemli. Bu organizasyon birlik beraberlik içinde düzenlenmesi önemli.” dedi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise konuşmasında, “Türk milletinin elinden hiç bir şey kurtulmaz yeter ki biz azimli olalım, gayretli olalım, bir şeyi yapmak için mücadele gösterelim. Bunu yaptığımız sürece bizim elimizden hiç bir şey kurtulmaz. Sadece tarımla ilgili olarak birinci sıraya gelmemiz yetmez. Biz mermer ile ilgili de inşaat sektöründe de birinci sıraya gelmemiz lazım. Bugün Türkiye’nin yüzde 13 mermer potansiyeli olan bir ilden bahsediyorsak inanıyorum ki mermer ve inşaat sektöründe de birinci sıraya geleceğimizden hiç şüphem yok. Yeter ki bizler bir araya gelelim birlikte olalım. Birlikte olduğumuz sürece elimizden hiçbir şey kurtulamaz. Eğer Adıyaman’ın çıtasını yükseltmek istiyorsak bizim daha çok çalışmamız lazım, ürettiğimizi de dünya pazarında buluşturuyor olmamız lazım” cümlelerini kullanarak fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay ile Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, fuarın oldukça anlamlı bir fuar olduğunu belirterek Medya Trend Fuar ve Organizasyon Firması ile fuarda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından il protokolü tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Yapılan açıklamaların ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha