Güvercinlerini aşkla beslediğini belirten Ahmet Ödemiş, “Eski dönemlerden süregelen bir kültür olan bu merak, nesilden nesile aktarılırken, bunu meslek haline getirenler de oluyor. Yaşı kaç olursa olsun güvercinlere gönül verenler, damlarda, bahçelerde, barakalarda yaptıkları yuvalarla kuş besliyor ve hayatının büyük bir bölümünü onlara adıyor” dedi.

Yüzlerce ırkı bulunan güvercinlerin tüm ülkede ve özellikle de Adıyaman’da onlarca yetiştiricisi bulunduğunu belirten Ödemiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 20 yıldır güvercin besliyorum. Bu merak çok farklı. Bir başlayan kesinlikle bırakamıyor. Bizde bir söz vardır 'eşini bırakırsın ama kuşçuluğu bırakamazsın', bu gerçekten de doğru bir söz. Sigara tiryakiliği gibi bir alışkanlık ama onun kadar kötü değil. Tabi ki; güvercinlere bağlanıp bir iş yapmayan, ailesine yardım etmeyen kişiler de var. Bu merakın da fazlası zarar olduğu için ölçüsünü kaçırmamamız gerekiyor. Bu meraka başlayınca tüm hayatımızı adıyoruz. Bunu meslek haline getirdik ve ticaretini yapıyoruz. Herkes bu işi yapmaz çünkü sadece aşkla bağlananlar bu işi yapabilir.” 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha