İl Emniyet Müdürü Metin Alper, uğurlama töreninde yaptığı  konuşmada, “Emniyet Genel Müdürlüğünün birçok alanda olduğu gibi öğrencilerin tarihle buluşma çabaları devam ediyor. Öğrencilerimizi Adıyaman'dan İstanbul ve Çanakkale'ye uğurladık.
Öğrencilerimiz, il ve ilçelerde çeşitli liselerde öğrenim gören kız ve erkek öğrencilerimizdir. Bugün öğrencilerimiz ilimizden ayrılacak. Öğrenciler önce Çanakkale'ye, daha sonra İstanbul'a dönecekler. İstanbul'da tarihi ve önemli yerleri gezdikten sonra öğrenciler, pazartesi Adıyaman'a dönecektir. Burada amaç, milli birliğimizi, birlik ve beraberlik ruhunu ve özellikle Afrin zaferinin bizlere nasip olduğu şu dönemde Çanakkale'deki tarihi bilincini geliştirmek adına düzenlenen bir projedir.”dedi.
Gezi dahilinde öğrencilere “Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Conkbayır Siperleri ve Çanakkale Tanıtım Merkezleri ile İstanbul 15 Temmuz Şehitler Anıtı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Minyatürk, Eyüp Sultan Camii, Boğazda Tekne Turu, Dolmabahçe Sarayı ve Panaroma1453” gezdirileceği belirtildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha