Geçen duydum ki Adıyaman 'ımızın güzel ilçesi Tut'ta karınca ordusu çalışıyormuş. Evet evet yanlış duymadınız karınca ordusu... Ben de sizin gibi merak ettim ve bu karınca ordusunu sizin için ziyaret ettim. Emin olun onları tanısanız bu yakıştırmamı siz de uygun bulursunuz.

    Bu ordu kim biliyor musunuz? Onlar Tut'un emektar kadınları. Her sabah serinliğinde 150 kadın erkenden kalkıp Tut Halk Eğitim Merkezine giden ve çeşitli atölyelerde bileğinin gücü, alınlarının teriyle çalışan eli öpülesi kadınlarımız. Onlar Adıyaman 'ımızın birçok yüz akından biri. Biz de varız, çalışıp ekmeğimizi taştan çıkarırız, aile bütçesine katkıda bulunuruz, kadın erkek işi demeden her işi yapabiliriz diyen kadınlarımız.Ahşap, halı, kilim, rölyef, filografi, su kabağı, aliminyum folyo, mobilya, ev aksesuarı, ahşap yakma, ev tekstili... gibi birçok alanda çalışıyorlar. Kendilerini kutluyorum.

    Ayrıca bu çalışkan ve özel kadınları bir çatı altında toplayarak, onlara önayak olan azimli ve idealist Halk Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Mustafa Uyar 'a teşekkür ediyor, kendisini canı gönülden kutluyorum. Evet diyeceksiniz ki onun işini yapan başkaları da var. Var tabi ki, aynı görevde birçok memurumuz var. Ancak gördüğüm kadarıyla bu işi onun kadar özenli ve titizlikle yapan biri daha yok.

    Toplumumuzda yerleşmiş olan bana dokunmayan yılan bin yaşasın veya salla başı al maaşı, mantığıyla hakaret eden pek çok insan var. Her anlamda gelişimi geriden takip etmemizin sebebi budur, bildiğimiz üzre. 

     Bence asıl vatanseverlik, asıl ülke vatandaşı olmak herkesin vazifesini hakkıyla yerine getirmesi ile mümkündür. Ancak bu şekilde verimli sonuçlar alırız.

    Çalışmak, işte sihirli kelime bu. Tut kadınlarının gözlerinde parıldayan ışık, alınlarından dökülen ter, ellerinde oluşan nasırlar ve üzerlerine bulaşan tozlar bu sihirli kelimenin hakkını nasıl da başarıyla verdiklerini gösteriyordu.

    Kadınlar kadınlarımız, hepinizi aslan gibi çalışan yüreğinizden selamlıyorum. Sadece erkeklerin yapabileceğinin düşünüldüğü işleri de yaparak, o güç gerektiren makineleri kullanarak ortaya çıkardığınız el emeği göz nuru eserleriniz harika. Sizi alkışlıyor ve önünüzde saygıyla eğiliyorum.

     Diliyorum ki sizin bu azminiz ve çalışma heyecanınız bir salgın gibi tüm kente ve tüm ülkeye yayılsın.

Kadınlar kadınlarımız.... 

   Instagram :nazantstnypcofficial