Adıyaman'ın Kömür Beldesinde mermer ocağına yapılan baskın ve el yapımı patlayıcı eylemlerini gerçekleştiren terörist grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışmada biri sözde bölge sorumlusu ve gri listede yer alan PKK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamada, "14 Ağustos 2018 tarihinde Adıyaman Kömür Beldesi Bölgesinde bir mermer ocağına yapılan saldırıyı ve 16 Ağustos 2018 tarihinde yine aynı bölgede el yapımı patlayıcı ile yapılan eylemi gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensubu iki terörist 17 Ekim günü Jandarma timlerince gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiş, şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, intikamı alınmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Ölü ele geçirilen teröristlerden biri sözde bölge sorumlusu ve gri listede aranan Yusuf Tunç olduğu belirlendi.

15 Ağustos'ta merkeze bağlı Kaş köyü civarında mermer ocağına saldırı düzenleyen bölücü terör örgüte (PKK) mensuplarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda 4 asker şehit düşmüştü.

Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından başlatılan operasyon kapsamında Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik yardım ve yataklık ettiği şüphesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Şehriban Tunç isimli şahsın İç İşleri Bakanlığınca aranan teröristler listesinin gri kategorisinde yer alan "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç'un annesi olduğu belirlenmişti.

Çelikhan'ın Pınarbaşı beldesindeki ikametinde yapılan aramada, bölücü terör örgütünün dağ kadrosunda olduğu belirlenen Yusuf Tunç'un annesine mektup yazdığı belirlenmişti.

Yazılan mektupta teröristin ailesinden temel yaşam malzemesi ve ilaç göndermesini istediği kaydedilmişti.

Mektupta yer alan diğer bir ayrıntıda da Adıyaman ve çevresinde terör eylemi gerçekleştirdikten sonra Bölücü Terör Örgütünün merkezi olan Kandil'e gideceğini sözde örgütün üst düzey kadrosunda yer alacağını yazdığı ortaya çıkmıştı.

Editör: Adıyaman Haber