Adıyamanlılar arasında bütünleşmeyi pekiştirmek adına sadece 10 ay önce bir grup Adıyamanlı tarafından kurulan ve kısa zamanda ABD’den Almanya’ya, Güney Kore’den İsviçre’ye, Avustralya’dan İngiltere, Fransa ve Türkmenistan’a kadar çok sayıda ülkeden iş, sanat, politika, eğitim, sağlık ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla saygın bir sivil toplum hareketine dönüşen Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP), İstanbul Kadıköy’de 3’üncü kahvaltı buluşmasını gerçekleştirdi.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve oyuncu İlyas Salman’ın da onur konuğu olduğu buluşmada konuşan ÇADAP Başkanı Aziz Binzet, ‘Her şey Adıyaman için’ diyerek yola çıktıklarını ifade etti.

ADIYAMAN’I KADIKÖY’DE YAŞADILAR

İstanbul Kadıköy Koşuyolu’da yer alan Hasan usta Kebap’ta 25 Mart Pazar günü, Bülent Kürkoğlu, İrfan Sarı ve Mustafa Türkoğlu’nun özverili çalışmalarıyla gerçekleşen buluşmaya birbirinden değerli 175 platform üyesi katıldı.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve oyuncu İlyas Salman’ın onur konuğu olduğu buluşmaya, Eski parlementer yazar Sırrı Özbek, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Tüy, Emekli Tuğgeneral Dursun Pak, Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, Öğretim Üyesi, Dr. Bahattin Soydan, Ekonomist Şaban Çağıran, Türk Halk Müziği sanatçısı Saadet Alan ve minyatür sanatçısı Zeynep Tuğ Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu platform üyeleri hazır bulundu. Kahvaltı için Adıyaman, İzmir ve Bursa’dan gelenler oldu.

Birbirinden keyifli anlara sahne olan kahvaltıda Adıyaman’dan getirilen köy biberleri pişirildi, çiğköfte yoğuruldu. Misafirlere yine Adıyaman’da özel bir yeri olan peynirli helva ikram edildi.

Ortak paydada buluşan ÇADAP üyeleri hem tanışma hem de hasret giderme imkanı buldukları kahvaltıda, sohbetler sırasında eski Adıyaman’da kalan anılarına doğru yolculuğa da çıktı.

HER ŞEY ADIYAMAN İÇİN”

ÇADAP Başkanı, iş adamı Aziz Binzet, kahvaltıya gösterilen yoğun ilgiye olan memnuniyetini dile getirdi. ‘Her şey Adıyaman için’ sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Aziz Binzet şöyle devam etti:

“Adıyamanlı dostlarımızı bir araya getirmek için kurmuş olduğumuz ÇADAP, 10 ayda üçüncü kahvaltı etkinliğini düzenledi. Her defasında daha fazla ilgi gösterilen kahvaltımızın bu seferki konukları Akif Hamzaçebi ile İlyas Salman’dı. Katılan bütün konukların memnuniyetlerini dile getirdiği kahvaltımızda memleket insanlarımızın böyle bir birlikteliğe olan hasretlerini her defasında gözlerindeki ışıklardan görebiliyorum.”

SOSYO-EKONOMİK ÇALIŞMALAR

ÇADAP olarak kahvaltı dışında sosyo-ekonomik çalışmalara da imza attıklarını belirten Binzet, “Adıyaman dışında yaşayan yaşlı ve yardıma muhtaç hemşehrilerimizi bulup onların yanında olmak, başarılı öğrencilere burs, okullara giyim, ayakkabı ve kitap yardımları yaparak özellikle eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Yanımızda olan hemşehrilerimiz, Yönetim Kurulumuz’a güç ve sinerji vermektedir. Bütün Adıyamanlıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

“TÜM KİMLİKLER İKİNCİ PLANDA”

ÇADAP Yönetim Kurulu Üyesi Işık Deniz ise, “Çıkış noktamız birbirimizi tanımak ve Adıyamanımız’ın kültürünü yaşatmak. Büyük bir dayanışma ruhuna sahip olan platformumuzun buluşmaları gün geçtikçe daha ilgi görüyor.

En önemlisi ve sevindirici olanı ise, bu bağı sürdürecek ve gelecek nesillere aktaracak olan gençlerimizin ilgisinin giderek artması. Ortak paydası Adıyaman olan platformda, bunun dışındaki tüm kimlikler ikinci planda geliyor.” diye konuştu.

Editör: Adıyaman Haber