Adıyaman halkına verdiğim sözlerimi tutsam da tutmasam da,

Adıyaman’a hizmet etsem de etmesem de,

Adıyaman halkı her şekliyle bana sahip çıkıyor ve oy veriyor dedi.

Başbakanlığı döneminde Adıyaman’a verdiği sözlerini tutmayan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da Adıyaman’a bakışında bir değişiklik olmadı.

Nitekim, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde de Adıyaman’ın ekonomisini büyütecek, aş ve iş sorununa çözüm olacak bir yatırım ve hizmet yapılmadı.

Kasım 2002- Kasım 2015 arasında Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde ülkeyi tek başına aldığı kararlarla yöneten Recep Tayyip Erdoğan, bu süreçte Adıyaman halkına verdiği sözlerinin hiçbirisini tutmamıştı.

Fakat Adıyaman halkı, inadına Erdoğan dedi, Adıyaman halkına verdiği hiçbir sözünü tutmayan Erdoğan’a destek vermeye devam etti.

  1. Kasım 2015 tarihinde genel seçimler yapıldı.

AKP Adıyaman yüzde 69.5 oy aldı.

Haziran 2011 seçimlerinde yüzde 67.38 olan oyu, 2.12 puan arttı. Yüzde 69.5’e çıktı.

Toplam 5 milletvekilinin 4’nü kazandı.

Adıyaman halkının, inadına Erdoğan diyerek, verdiği sözlerini tutmayan Erdoğan’a destek vermesinin Adıyaman’a bedeli çok ağır oldu.

Başkan ve yöneticilerini Erdoğan’ın atadığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Kalkınma Bakanlığı her yıl “İLLER ARASI SOSYO-EKONOMİK GELİŞMİŞLİK ARAŞTIRMASI SIRALAMASI” yapıyor.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın “iller arası sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sıralamasına” göre, 2003 yılında 81 il arasında 65. sırada yer alan Adıyaman, 2016 yılında 69. sırada yer aldı.

2003-2015 arasında 4 basamak geriledi.

Bunun anlamı, zaten yoksul olan Adıyaman, AKP iktidarı döneminde, daha da yoksullaşmıştır.

(Devam edecek).