Neden bizde bazı şeyler doğru gitmiyor? Çıkar ilişkileri mi? Menfaat mi? İş bilmezlik mi ya da günü kurtarma mı? 2002 ve 2004 yıllarında gittiğim seminerlerde, toplam kalite yönetimi ve buna bağlı olarak stratejik planlama noktasında hayatımıza giren bu terim ve kalkınma projeleri, bazıları tarafından rafa kaldırıldı. 

    Misyon ve vizyon, kurum ve kuruluşların amacının belirlenmesi, hedeflerine ulaşabilmesi noktasında yol gösterici olmuştur. Bir çok kurumun bu sayede elde edilmiş başarıları varken, spor camiasında dillendirilip sonra göz ardı edilen bu konular, bence samimiyetsizliğin göstergesidir. Kısacası vizyonsuzluktur. Vizyon : Kişi ya da kurumların gelecekteki hedefleri olarak adlandırılır. Kurumun, firmanın, hatta topluluğun gelecekteki hedefleri hakkında bilgi verir. Amacınız nedir? Nerelere gelmek istiyorsunuz dur aslında. 

Misyon ise : Neden bu şirketi kurduk? Kimlere hizmet ediyoruz gibi sorulara cevap verir. Kurumsal kimliğin oluşturulması konusunda önemli yer tutar. Maalesef Adıyaman'da futbol camiası içerisinde bu konular hakkında bilgi sahibi olan kişilerin  çok az olduğunu düşünüyorum. Bilenler de akıllarında tutup, İş icraata geldiğinde, Alman gibi başlayıp özür  dileyerek söylüyorum, Türk gibi bitiriyorlar.  Ve bu durum, kişiler de kandırılmış  hissi uyandırıyor. Hedefe giderken her yol mübahtır, yanlış düşüncesini benimseyenlerin sayısı son yıllarda müthiş artmış görünüyor. Yazık ki ne yazık. 

    Pandemi sürecinde, Adıyaman 'ımızın iki takımı 3. lig de, iki takımı da Bal' da (bölgesel amatör lig) oynayacak. Bu müthiş durum, vizyonsuzluk sebebiyle önümüzdeki  yıllar için hiç ümit verici gözükmüyor. Bu arada, İmamağa Spor'un bir vizyonunun olduğunu düşünüyorum. Bakın başkanları Muhammed Ateş ne diyiyor; " Biz Adıyamanlı gençlerle mücadele edeceğiz. Ligden düşsek de  lige devam etsek de amacımız bu." Hedefleri Adıyamanlı gençlerin önünü açmak. Adıyamanlı gençlerin de profesyonel takımlarda rahatlıkla oynayabileceklerini göstermek istiyorlar. Bu sayede gençlerin transfer yapabileceklerini inanıyorlar. Diğer takımların vizyonlarına bakın, bence sadece baka kalırsınız. Bu arada haksızlık etmeyelim amaçları var. Şampiyon olmak. Sonra, sonrası yok. Adıyaman profesyonel liglerde mücadele ettiğinden beri asansör takım görüntüsü hep verdi. Önümüzde ki bir - iki yıl içerisinde aynı görüntüyü yaşayacağımızı düşünüyorum. 

    Ümidim, inanın hiç yok. Yinede Bismillah diyerek başladığımız bir yolda Elhamdülillah demek bu defa hissemize düşer, inşallah.