Turna balığının bulunduğu bir akvaryuma cam bir bölme konuyor. Hemen arkasına turna balığının afiyetle yiyeceği küçük balıklar... Turna balığı iştahla saldırdıkça cam bölme engel oluyor.Turna saldırdıkça kalın cama toslayıp güdüleniyor. Daha sonra cam bölme kaldırılıyor ve turna artık etrafında yüzen hiçbir küçük balığa saldırmıyor. Bu ve buna benzer örnekleri çoğaltmak mümkün.

       Türkiye de son yıllarda insanların artan ihtiyaçlarına cevap niteliğinde " gelecek zamanlı cümlelerle" insanlar artık çevresine olan bitene duyarsız hale getirilmiştir. İnsanların iradeleri, muhalif yanları ipotek edilmiş gibi.. Duyarsız ve sorgulamayan bireylerin çoğunluk haline geldiği yerlerde siyasilerin işi kolaylaşmıştır. Adıyamanlı olmayan bir bireyin haritada Adıyaman'ın yerini zor gösterecek kadar unutulmuş bir yer olması Adıyaman'ın talihsizliği mi yoksa başarısız yeteneksiz yöneticiler midir. Bunun iyi sorgulanması lazım.Yıllardır iktidar partisinin Adıyaman'da aldığı oy oranına bakılırsa öğretilmiş çaresizliğin etkilerini görmek mümkün. Nasıl oluyor da bu kadar geri bırakılmış, bu kadar yalnızlığa itilmiş ve nihayetinde işsizler ordusuna çevrilmiş bir ilin yönetenleri hep aynı partiye mensup olur?. Bu tabii etraflı olarak düşünülmesi gereken bir konu. Fakat dikkat çekmek istediğim husus Adıyamanlı nüfusun tercihlerindeki din faktörünün etkisi. Cemaat ve benzer türevdeki oluşumlarla halkın karar verirken tercihlerine konan ipotek. Adıyaman'lı karar vericilerin din faktörünü kullanıp iktidar olması bunun en büyük kanıtı. Siyasi iktidar dindar ve ben buna oy vermeliyim gibi bir gerekçe Adıyaman'ı öğretilmiş çaresizliğe mahkum etmiş durumda. Eğitimde sağlıkta sanayide Türkiye'nin en geri kalmış illerinden birinin Adıyaman olması, yönetenlerinin hepsinin aynı partiden olması ironisine nasıl bir adlandırma yapılır bunun öğretilmiş çaresizliğin din sosuna batırılmasından başka nasıl bir adlandırması yapılır ?

       Milletvekilleri Vali diğer alt yöneticilerin hepsinin çok başarılı olduğu bir durum var aslında. SORUNLARI YERİNDE İNCELEME VE HALKA BUNLARI ZAMANLA HALLEDECEĞİZ DEME!!! icraat yok fakat sorunlara turistik gezi yapmak!!! Çok yazık !

       Adıyaman ve ilçeleri bunalmış durumda hizmet bekliyor. Eğitim ,sağlık ,alt ve üst yapı istiyor. Köyler rezalet durumda. Saymakla bitmeyecek bu sorunları gelişmiş bir ülkenin yöneticileri çözdüğü zaman bunu başarı olarak halka sunmuyor görev biliyor. Sizlerde en başta milletvekilleri artık görevinizi yapın yada kenara çekilmeyi bilin. Zira Adıyaman'ın bunu başaracak cok sayıda değeri vardır.