Adıyaman, turizm potansiyeli ve zengin su kaynakları münasebetiyle oldukça zengin bir konumda!..

Zira onlarca su kaynağını ve de mevcut turizm potansiyelini rasyonelce değerlendiremediği için ekonomik olarak hak ettiği yerde değil.

Eğer turizm için gerekli projeler üretilir ve hayata geçirilirse, keza doğal su kaynakları tarıma yönelik projelendirilerek tatbik edilirse, kuşkusuz Güneydoğu’nun incisi haline gelecektir.  

Yurdumuzun Güneydoğu Anadolu bölgesinin batısındaki huzur ve sükûnun abidesi olarak anılan bu şirin kentimiz, 270 ayrı kültürel mirası bağrında barındırmakla komple bir turizm havzasıdır.

Nemrut Dağı bunların en önemlilerinden biri olarak bu havzadaki yerini korumaktadır.

Ayrıca sahabe Safvan Bin Muattal hazretleri başta olmak üzere, birçok evliyanın metfun bulunması münasebetiyle de adeta bir inanç havzası konumundadır.

Keza ilin muhtelif bölgelerinde bulunan onlarca doğa harikası göz önünde bulundurulduğunda Adıyaman’ın turizm alanında ne kadar zengin olduğu görülecektir.

Ancak mevcut turizm potansiyeli bilinçli bir şekilde değerlendirilmiyor!..

Tanıtım, konaklama, ulaşım gibi konular masaya yatırılarak, gerekli yatırımlar yapılır ve turizmin önünü tıkayan sorunlar çözümlenirse, turizm için tam anlamıyla cazibe merkezi olacaktır.

Bununla birlikte Atatürk Barajı’nın göl havzası başta olmak üzere, sahip olduğu onlarca akarsu için projeler üretilip bir an önce sulu tarıma geçilecek olursa, ismi huzurla özdeşleşen Adıyaman, aynı zamanda zengin turizm potansiyeliyle birlikte kalkınma alanlında çok farklı bir sıçrama yapacaktır. 

Bu vesileyle huzurun sembolü Adıyaman, Güneydoğu’nun incisi olmakla beraber, parmakla gösterilerek imrenilen bir kent olacaktır.   

Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…04.10.2011

 

                                   Bilal KARADAĞ

                                  [email protected]