Adıyaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı. Tebrikat Töreni sonrası 29 Ekim kutlamaları, Atatürk Stadyumunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Atatürk Stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Vali Mahmut Demirtaş, askeri tören aracıyla Adıyamanlıların ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, “Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; memleketin dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal Mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan birinin kuşkusuz 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet olduğunu kaydederek, bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi, sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi, en baştan tam bağımsızlık ve de muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini öngörmüştür”dedi.
Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Mahmut Demirtaş, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini koruma, yaşatma ve yüceltme görevini; ulusumuzun geleceği ve göz bebeğimiz olan  gençlere emanet ettiğini belirterek, bu kutsal görevi; güçlü elleriniz, sağlıklı zihinleriniz ve inançlı yüreklerinizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yerine getireceğinizden kuşkumuz yoktur. Millet olarak size inanıyor ve güveniyoruz.
Türkiye Cumhuriyetinin 90 yıllık serüveninin bir başarı ve uygarlaşma öyküsü olduğunun altını çizen Vali Demirtaş, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, gerçek anlamda demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundaki 13 milyonluk nüfusunu 76 milyona çıkarmış, uluslararası alanda hatırı sayılan, güçlü ve istikrarlı bir ülkedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunda 50 milyon dolar olan ihracat rakamını 152 milyar doların üzerine çıkarmış bir ülkedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti; bugün bir dünya devletidir. Ancak çağın ve dünyanın şartlarına uygun olarak da sürekli değişmeli ve gelişmelidir. Bu amaçlar doğrultusunda Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için çaba sarf etmeye devam etmelidir. Bir yandan bilim, sanayi, teknoloji ve ekonomi alanlarında ter dökerken, bir yandan da demokrasi, insan hakları ve hukuk gibi alanlarda ülkemizi geliştirerek, aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımalıyız” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Adıyamanlı vatandaşlara da seslenen Vali Mahmut Demirtaş, “Bu Cumhuriyeti atalarımız hep birlikte kurdular. Dolayısıyla bu bayram kimsenin değil, herkesin bayramıdır. Bu Cumhuriyet, çiftçinin olduğu kadar esnafın, şehirlinin olduğu kadar köylünün, zenginin olduğu kadar fakirin de Cumhuriyetidir. Bu Cumhuriyetin sahibi bizzat cumhurun ta kendisidir, yani millettir. Bizim tasada ve kıvançta bir ve bütün olmayı becerebilen bir halkımız vardır. Doğal bazı farklılıklarımızı gerekçe göstererek ayrımcılık yapmak isteyenler her zaman kaybetmeye mahkum olacaktır. Cumhuriyet tarihimiz bu durumun sayısız örnekleri ile doludur “dedi.
          Vali Mahmut Demirtaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve sportif yarışlarda dereceye giren öğrencilere bisiklet, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Tören, öğrencilerin şiirler okuması ve resmi geçit töreni ile son buldu.
Adıyaman Atatürk Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 
Editör: Adıyaman Haber