Türkiye Kamu-Sen Gölbaşı İlçe Temsilcisi Mahmut Yetişgen açıklamasında;

“Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Çin komünist yönetiminin 1949 yılından beri işgal ettiği Doğu Türkistan'da uluslararası hukuk ihlalleri adeta zirve yapıyor. Çin, Doğu Türkistan’da ‘Kardeş Aile’ projesi adı altında her Doğu Türkistanlının evine bir Çinli erkek yerleştirerek soydaşlarımızın namus ve iffetlerine saldırı yapmaktadır.

 Birçok ülkede Doğu Türkistan için kitlesel eylemler yapılırken başta ülkemiz olmak üzere İslam coğrafyasındaki derin sessizlik bizleri hayrete düşürmektedir.  Ülkemizde duyarlı bazı STK lar bu meseleyi gündeme getirip protestolar yap salarda çok cılız kalmaktadır. Oysa Doğu Türkistan meselesi bütün siyasilerimizin, STK larımızın ve milletimizin insani, vicdani ve milli meselesidir. Türkiye'nin devlet ve halk olarak Doğu Türkistan'daki zulme karşı sesini yükseltmesi gerekir.

Doğu Türkistan’da yaşanan vahşet maalesef medyamızda bir papağana gösterilen ilgi kadar yer almaması bizleri derinden yaralamaktadır. Diğer yandan Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellâtlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak insanlık katledilmeden, yaşanan trajedi daha da büyümeden önce Türk Hükümeti’ni ve Birleşmiş Milletler Örgütünü, Doğu Türkistan’da yaşanan bu katliamı durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz.

Aksi halde bu katliama sessiz kalan her kurum, teşkilat ve ülke, işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber