Hiçbir başarısızlık kendiliğinden oluşmaz. Her başarısızlığın gerisinde, o başarısızlığı hazırlayan nedenler vardır.

İlin halkı, kendisiyle, kendisinin ve ilinin sorunlarıyla ilgili olmalıdır.

Görevi; kafasında ilin sorunlarının çözümüne yönelik projeleri olan, siyaseti, kendisi için değil halk için yapan kişileri, milletvekili ve belediye başkanı seçmektir.

İlin sivil toplum örgütlerinin görevi, ilin sorunlarını alanında uzman olan kişi, kurur ve kuruluşlarla çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla tartışmak bilgi ve projeye dayalı çözümler üretmektir. Halkı sorunları ve çözümleri konusunda bilgilendirmektir.

Ürettikleri çözüm projelerini, ilin siyasetçilerine ve iktidara götürmektir.

sorunların çözülmesi için mücadele etmektir.

İlde yayınlanan gazetelerin ve televizyonların görevi, ilin sorunlarını taraflarıyla, alanında uzman olan kişilerle ile tartışmaktır.

İlin sorunları ve sorunların çözümüne yönelik halk bilgilendirmektir.

Sorunların çözümünün takipçisi olmaktır.

İlin üniversitesinin görevi, ilin yer altı ve yer üstü varlıklarını, tarihi ve kültürel zenginliklerini, ilin zenginliğine dönüştürecek çalışmalar yapmak, projeler üretmektir. Ürettikleri projeleri, halkla, siyasetçilerle ve yöneticilerle paylaşmaktır.

İlin muhalefet partilerinin işi, ilin sorunlarına katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla, bilgi ve projeye dayalı çözümle üretmektir. İktidara ve ilin sorunlarını çözmeye talip olmaktır.

Bunlar yapılmazsa:

O il ve ilin halkı iktidardan hizmet alamaz.

İlin sorunları çözülmez. İl, kalkınamaz ve gelişemez. Geriler ve yoksullaşır.

2002-2019 arasında yapılan seçimlerde AKP, birinci parti birinci parti oldu. Tek başına iktidara geldi.

Adıyaman’ın toplam 5 milletvekilinin 4’nü kazandı.

İl ve İlçe belediye başkanlıklarının neredeyse hepsini AKP kazandı.

Adıyaman, adeta AKP’nin kalesi oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın 2003 yılda yaptığı iller arası sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sıralaması Adıyaman, toplam 81 il arasında 65. sırada yer alan Adıyaman, Devlet İstatistik Kurumu’nun 2018 yılda yaptığı iller arası sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sıralaması Adıyaman, toplam 81 il arasında 72. Sırada yer aldı. 7 basamak geriledi.

Zaten geri kalmış ve yoksul bir il olan Adıyaman, AKP’nin tek başına iktidar olduğu, 2003-2019 arasında, daha da geriledi ve yoksullaştı.

Adıyaman geriledi ve yoksullaştı çünkü:

1-Adıyaman halk, verdiği sözleri tutmayan AKP’yi seçimlerde cezalandırmak yerine ödüllendirdi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın merkez atamasıyla belirlediği, siyaseti kendileri için yapan, kendilerini ve yakın çevrelerini zenginleştirme peşinde koşan AKP milletvekillerini cezalandırmak yerine tekrar tekrar milletvekili seçti ve ödüllendirdi.

2- Adıyaman sivil toplum örgütleri, ilin sorunlarının çözümüne yönelik görevlerini yapmadılar. Sorunlarını çözümüne yönelik bir uğraş ve çaba içine girmediler.

3-İlde yayınlanan gazeteler ve televizyonlar, görevlerini yapmadılar. İlin sorunlarının çözümünün takipçisi olmadılar. Halkı bilgilendirmediler.

4- Adıyaman üniversitesi görevini yapmadı. İlin yer altı ve yer üstü varlıklarını, tarihi ve kültürel zenginliklerini, ilin zenginliğine dönüştürecek çalışma yapmadı.

5- İlin muhalefet partileri, ilin sorunlarına katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla, bilgi ve projeye dayalı çözümle üreterek, iktidara ve ilin sorunlarının çözümüne talip olmadılar.

Adıyaman’ın halkı, sivil toplum örgütleri, yerel gazeteler ve televizyon, Adıyaman Üniversitesi, muhalefet partileri ilin sorunlarının çözülmesi, kalkınması, gelişmesi ve zenginleşmesi için çaba sarf etmedikleri için zaten geri kalmış ve yoksul bir il olan Adıyaman, 17 yıl süren AKP iktidarında daha da geriledi ve yoksullaştı.