Lise yıllarımdan beri UFO ile ilgili haberler hep dikkatimi çekmiştir. O yıllarda okuduğum ‘Tanrıların Arabaları’ kitabı bu konuda yazılmış en çok okunan klasikleşmiş bir eserdir.

Yıllar önce Denizli’de geziyorum, yanımda Besnili bir arkadaş daha var. Bir tabela gözüme ilişti ‘UFO müzesi’ yazıyor. Hemen girip gezmeye başladık. İçinde UFO ile ilgili dünya genelinde çıkmış haberler, animasyonlar, materyaller var. Birden gözüme Adıyaman ile ilgili bölüm ilişti. Adıyaman, Besni, Tut, Gölbaşı, Kâhta bölgelerinde görülen UFO haberleri. İlgi ile inceledim.

Denizli dönüşü bir gün Vali beyle makamında sohbet ederken ( Halil Işık) Denizli’deki müzeden, Adıyaman ile ilgili bölümden bahsettim. Vali bey konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri olduğunu, ellerinde emniyet ve jandarma tarafından çekilmiş video görüntüleri olduğunu ve istersem bir kopya verebileceklerini söyleyerek basın müdürümüz Mehmet Çelik beyi çağırarak konu ile ilgilendiğimi ve yardımcı olmasını söyledi. Mehmet Bey belgelerin arşivde olduğunu ve hazırlayıp bana verebileceğini söyledi.

Bu olay en az 1,5 yıl sürdü. Kimi zaman ben unuttum, kimi zaman Mehmet bey hazırlayamadıklarını söyledi ve zaman geçti. En sonunda bir gün vali beyin makamında iken yine bu konuyu açınca Vali Bey basın müdürümüzü çağırarak bilgi istedi. Mehmet Bey arşivi su bastığını ve görüntülerin bozulduğunu ve veremeyeceklerini söyleyince üzüntümü belirtip izlemeyi çok istemiştim deyince, Vali beyin talimatı ile ‘ Adıyaman’da çeşitli tarihlerde görülen gök cisimleri dosyası’ adı altında bir dosya tarafıma verildi.

Dosyada köy korucularından Hakan Ünal, Fevzi Cebe, İbrahim ve Yusuf Yılmaz ile Jandarma onbaşı Hakan Ünsal v.d ifadeleri ile emniyet kameraları tarafından tespit edilen, 20 polis memurunun çıplak gözle gördüğü bilgiler ile birlikte 26 ocak 2002 yılında saat 23 te emniyet müdürlüğüne yapılan ihbarlar ile ilgili bilgilerin yanı sıra TUBİTAK tarafından Adıyaman Valiliğine çekilen faks ile birlikte yine TUBİTAK tarafından 7.2.2002 tarih B.02.1BAK .0.65 00/42 sayılı yazı ile Adıyaman Valiliğine gönderilen belge, ayrıca 16 Mayıs 2002 tarih ve B.02. İTU. 0.5400.00/40/884 sayılı yazı ile uçak ve uzay bilimleri fakültesi dekanı Prof.Dr. Yurdanur TOLUNAY’ın vali Halil Işık’a göndermiş olduğu teşekkür yazısının başlığı da bulunmakta.

Demem o ki evrende yalnız değiliz, demem o ki evrenin merkezi biz değiliz, demem o ki hiç birimiz sonsuz değiliz. Kısacası evrende bir damlayız.

Yıllardır bu dosya arşivimde bekler dururdu. Bu kadar hengame içinde biraz da uzaylılardan bahsedelim dedik kısmet bu güne imiş. Kim bilir haberi okuyan uzaylılar belki yine ziyaretimize gelir. Kalın sağlıcakla

ASIM ÖCAL