Yazımızın başlığını oluşturan dikkat çekici cümle, Adıyaman Valisi Sayın Nurullah Naci Kalkancı’ya ait.

                Adıyaman’a, 2017 yılında yapılan hizmetleri basın mensuplarıyla paylaşan ve 2018’e dair projeleri dile getiren Vali Kalkancı’nın; geniş katılımlı bir toplantıda “Adıyaman’ın dağlarında biz varız” vurgusu oldukça önemliydi.   

                Şüphesiz ki toplumlar, kendini huzur ve güvende hissettikçe, hele bu minvalde mülki idare amirinden pozitif enerji aldıkça, doğal olarak yüzü gülecek ve bu da beraberinde kentin aydınlık yarınlarına vesile olacaktır.

                Dolayısıyla Vali Kalkancı’nın böyle bir cümle telaffuz etmesini son derece olumlu bulduğumu belirtmek isterim.

                30 yıldır ülkemizde terör eylemlerinin yapıldığı bilinen bir gerçek. Lakin ilimize çok fazla yansımadığını da gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Ancak küçük çaplı da olsa birkaç eylemin duyulduğu hepimizin malumu…       

                Pekâlâ, Sayın Kalkancı sadece güvenlik konusunu mu dile getirdi?

                Elbette hayır.

                Zira dikkat çeken iki başlık çok mühimdi:

                Güvenlik ve uyuşturucu…

                Vali Kalkancı, madde bağımlılığı ve uyuşturucu gibi toplumu zehirleyen konuları da işledi ve her iki mevzuda yoğun çaba harcadıklarını, harcamaya da devam edeceklerini vurguladı.  

                Gençliğin duçar olduğu madde bağımlılığı gibi illetler, hakikaten toplumun geleceği adına negatif manzaralar resmediyor.

                Hatta Emniyet Müdürü Sayın Metin Alper’in de buna kararlılıkla vurgu yapmış olması sevindirici oldu.

                Vali Bey’in açılış konuşmasıyla start alan, basın mensuplarının yoğun katılımıyla icra edilen toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri de iştirak ederek, bir bir proje ve hedeflerini açıkladılar.

                Verimli geçtiğine inandığım toplantıda, il’in güvenliğinden tarımsal sulama projelerine, sağlıktan turizme kadar ve de sosyal ve kültürel odaklı gibi birçok konu işlendi.  

                Kamuoyuyla paylaşılan hedef ve projelere umarım ivme kazandırılır, beraberinde söylemler eylemlere dönüştürülür. Bu vesileyle Adıyaman’ımızın aydınlık ve müreffeh yarınlara hızlı adımlarla koşmasına olanak sağlanır.  

                Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…

                               Bilal KARADAĞ

                     [email protected]