Parti binasında başvuru sırasında kısa bir açıklama yapan Avukat Aykanat, 20 yıldır CHP içerisinde siyaset yaptığını, partisini ve Besni halkını sevdiği için aday adayı başvurusunda bulunduğunu ifade etti.

Aykanat, şöyle konuştu: “Saygıdeğer hanımefendiler, sevgili gençler, değerli büyüklerim, sayın basın, yanımda olmalarından, arkamda durmalarından onur duyduğum dostlarım ve üyesi olmaktan, içinde siyaset yapmaktan gurur duyduğum çok kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer, hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Değerli arkadaşlar, başkanım da bahsetti, önümüzde yerel bir seçim var, hem de çok önemli bir yerel seçim var. 20 yılı aşkın süredir içinde siyaset yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerelde iktidara taşımak için aday olmaya karar verdim. Ben 1971 yılında bu ilçede doğdum, bu ilçede büyüdüm. Üniversite ve askerlik dönemleri dışında hep bu ilçede yaşadım. Bu ilçeyi seviyorum, insanını seviyorum ve ilçenin halkının ne istediğini, nasıl bir belediyecilik istediğini çok iyi biliyorum. Sizlerin de desteği ile Besni'yi de bu basiretsiz belediye yönetiminden kurtaracağız inancını taşıyorum"

- BESNİ'NİN GELECEĞİ OYLANACAK

Besni'nin bu seçimde geleceğinin oylanacağını dile getiren Aykanat, "Kıymetli dostlarım, 31 Mart 2019 tarihinde Besni halkı, geleceğini oylayacak. Besni halkının doğru kararı vereceğine inancım tam. Bizim de Besni halkına sözümüz olsun. Besni halkı mevcut yönetimin hatalarından bıktı, hırsızlık, yolsuzluk söylentilerinden bıktı, trafik karmaşasından, Atatürk Caddesi'nin rezilliğinden bıktı, mevcut başkanın projelerinden bıktı. Halk artık projeci başkan istemiyor. Halkımız gözüyle göreceği, eliyle dokunacağı, faydasını hissedeceği eserler görmek istiyor ve biz kadrolarımızla Besni halkımıza söz veriyoruz. Yapamayacağımız hiçbir proje ile övünmeyeceğiz, avunmayacağız. Gizli kapılar arkasında ahbap-çavuş ilişkisi ile değil, halkımız ile, sivil toplum örgütleri ile birlikte karar alacağız. Rant odaklı belediyecilik anlayışı yerine insan odaklı bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Kimseyi kayırmayacağız, kimseye rant sağlamayacağız. Kendi ihtiyaçlarını her şeyin önüne koymak yerine, halkın ihtiyaçlarını kendi önümüze koyacağız. Sadece müfettişlerin değil, halkın istediği an denetleyebileceği şeffaf bir belediyecilik yaratacağız. Kazandığımız ilk ayın sonunda belediyemizin muhasebe kayıtlarını, belediyemizin internet sitesinden yayınlamak sureti ile halkımızın denetimine, gözetimine açacağız. Sadece yol, kaldırım yapma gayretinde değil, fakir fukaranın, hastanın, öğrencinin, engellinin her tür sorununu çözme çabası içinde olacağız ve hep birlikte yapacağız.”şeklinde konuştu.

Editör: Adıyaman Haber