Bakan Fakıbaba, akşam saatlerinde geldiği Adıyaman'da, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Nurullah Naci Kalkancı, milletvekilleri Adnan Boynukara ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Emniyet Müdürü Metin Alper tarafından karşılandı.
Türkiye Petrolleri toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Fakıbaba,"Adıyaman'ın problemlerini bölgenin problemlerini çözeceğimize inanıyorum. Birlik, beraberlik, içinde takım ruhuyla herkesi kucaklayan üretici, aradaki tüm üretici, kardeşlerimizde tüketiciyi kutlayan saran onlara gerekli önemi veren bir anlayışla inanıyorum ki gıda tarım ve hayvancılıkta önemli çalışmalarımız olacak bu çalışmaların semeresini en kısa zamanda demem doğru olmaya bilir ama inşallah yakın bir zamanda bunların semeresini alacağımıza ben şahsen inanıyorum. Yeter ki bir birimize karşı samimiyet olsun bu olduğunda inşallah bütün hep beraber bütün paydaşlar bir araya gelecek daha bir üreten benim için önemli bir cümle bu toprağı su ile buluşturabilirsek çiftçi eğitim ile buluşturabilirsek emin olun üretimimizi yüzde yüz veya 200'lerde artmaması imkansızdır. Bütün amacımız üretimi artırmak olacaktır. İnşallah bu konuda bütün arkadaşlarımız el ele vereceğiz ve bunu başaracağımıza inanıyorum."dedi.
Kurban bayramında satılmayan hayvan olursa Et Balık Kurumu tarafından değeri fiyatından alınacağını anımsatan Bakan Fakıbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben geldiğim günden bu yana et fiyatı şu olacak bu olacak demiyorum. Ama amacımız herkesin et yiyebileceği sistem kurabilmek üreticide mutlu olacak. Kasabından sanayisine kadar bütün arkadaşlarımızdan sistem kuracağıma inanıyorum. Kuracağız Allahın izni ile ve en son tüketen arkadaşımız da gerçekten kendi kesesine uygun ben kıyma kuşbaşı yiyorum ben bunları uygun şekilde alacağına inanıyorum. Çalışmalarımız son safhaya geldi. Bayramı rahat geçeğine inanıyorum. Biz et süt kurumu olarakta eğer satılmayan hayvanlar olursa değer üzerinden et süt kurumuna kurbanlık hayvanları alacağımızı şimdiden açıklıyorum. İyi bir bayram geçireceğimize inanıyorum. İyi niyetli samimi olacağız fırsatçı olmayacağız bir birimizi seveceğiz sayacağız herkes parasını da kazanacak. Tüketici de şu proteini alabilecek. Kızılay'a ve diğer vakıflara baktığımız zaman kurban fiyatlarını tahmin etmek mümkün. Kalan kurban olursa da doğru fiyattan alacağımızı da bütün üreticilerimiz emin olabilirler."
Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha