Bakan Fakıbaba, Badem Hasat Şenliği için geldiği Adıyaman'da, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Nurullah Naci Kalkancı, milletvekilleri Adnan Boynukara ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Emniyet Müdürü Metin Alper ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan tarafından karşılandı.

Kahta ilçesi Tuğlu Köyünde Medya Trend Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyle başladı.

Fakıbaba, burada yaptığı açıklamada, birinci görevlerinin, toprağı suyla buluşturmak olduğunu, bunun için tüm bürokratlarına talimat vererek, sahada çalışmalarını istediğini anımsattı.

Hep alanlarda olacaklarını belirten Fakıbaba, “Bunu Fransa nasıl başarmış, bunu Amerika nasıl başarmış, onlar başarmışsa benim arkadaşlarım çok daha fazlasını başarır. Benim tek isteğim birlik ve dirliğimizi Allah bozmasın” dedi.

-15 TEMMUZ’UN ARKASINDA YATAN OLAY BUYDU

15 Temmuz darbe girişimine değinen Fakıbaba, “Biz Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle gurur duyuyoruz arkadaşlar. Adıyaman herkese yeter. Çok büyük ihracaatlar yapacağız. Birileri yok PKK’dır, yok DAEŞ’tir, yok PYD’dir, yok FETÖ’dür bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Biz buna dikkat edeceğiz. 15 Temmuz akşamı hangi devlet olsaydı bunun altından kalkamazdı. Allaha çok şükür bakın ekonomimiz iyiye gidiyor. İnsanlar mutlu, buna inanın bizde çok mutluyuz. Bizim de hedeflerimiz var. Hedefi olmayan insanın başarısı olamaz. Ülkemize sevdalıyız. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Canım fedadır bu ülkeye. Ne söz verdiysek, onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Fakıbaba, Adıyaman’da 30 köyün alt yapısının yapılması için bürokratlarına gerekli talimatı verdiğini dile getirdi.

-ÖNEMLİ OLAN HİZMETTİR

Makamların geçici olduğunu kaydeden Fakıbaba, şöyle devam etti:

“Makamlar gelip, geçicidir. Önemli olan hizmettir. 2019’a kadar daha fazla duanıza ihtiyacımız var. Bu desteğiniz önemli. Bu desteğiniz 15 Temmuz akşamı olmasaydı, bizi o akşam silah falan kullandıktan sonra ertesi gün masaya oturacaklardı, şurası şura olacak, burası bura olacak, haydi Türkiye’nin bir parçasını da Avrupa topluluğuna kattık ve Türkiye işgal edilmiş olacaktı. Bunu görmemiz lazım. Türkiye’nin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.”

-BADEM ÖNEMLİ

Bademin önemli olduğunun altını çizen Fakıbaba, çorak topraklarda bunu yetiştirmenin herkesin başarabileceği bir iş olmadığına dikkat çekerek, çiftçileri tebrik etti.

Bademin 100 gramında 550 kalori olduğunu belirten Fakıbaba, “Bademin önemli besin maddesi olduğunu ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir kardeşinizim. Herşey sağlıktan geçiyor. Eğer siz bu sağlığın ölüm oranı düşürmediğiniz takdirde, hayat boyu hayvanı ithal edecek zorunda kalacaksınız” dedi.

-ET OLAYINI HALLETMEK ÜZEREYİZ

Et olayını halletmek üzere olduklarını vurgulayan Fakıbaba, şunları söyledi:

“Et olayını halletmek üzereyiz. Bundan sonra 3 sene içerisinde Türkiye, kendine yeten eti karşılayacak. Bakın ben bademi niye seviyorum, sizi niye çok takdir ediyorum, biz yılda 150 milyon dolar bademe para veriyoruz. Siz ne yapıyorsunuz, bunun gidişini engelliyorsunuz. Yarın bunun ihracatını sağlayacaksınız. Sizin elleriniz öpülmesin de kimin eli öpülsün ? 2019’a kadar çok şeyler yapacağız.”

Sulamaya önem vereceklerini ifade eden Fakıbaba, Güneydoğu’da tüm illerdeki toprağı suyla buluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Fakıbaba, tarlaya girerek badem hasadına katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha