Burada partililere seslenen Bakan Eroğlu, yüzde 30- 35 oy oranıyla bir partinin artık iktidar olamadığını belirterek, "Şimdi yapılan çalışmalar seçim sırasında yapılan çalışmalardan daha iyidir. Bu çalışmaların tesiri daha fazladır. Seçim zamanı oy istemeye geldik, ama şu anda vatandaşı kucaklayacağız. Çünkü 2019 yılında yapılacak olan mali idare seçimleri belediye seçimleridir. Orada büyük destan yazmamız lazım. Artık yüzde 30- 35 ile iktidar olunmuyor. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı sistemiyle yüzde 50 ile ancak iktidar olmak mümkün. Sizler de buna hazırsınız biliyorum. Yüzde 70 Türkiye’de en çok oy veren Ak Parti’ye il unvanı alacaksınız" dedi.


Valilik, belediye ve Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından temel atma törenin yapılacağı Ticaret ve Sanayi Odası Salonuna gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada 84 Milyon TL’lik yatırım ve eserlerin temelini attı.
 
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman’a en çok yatırım yapan bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu Adıyaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise “Bugün Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun katılımı ile 84 Milyon’luk 8 dev eserin temelini atacağız. Sayın Bakanımız sağolsunlar, söz konusu Adıyaman olunca koşarak geliyorlar. Sayın Bakanımız Adıyaman’ın her sorunuyla yakından ilgilenmektedir. Sayın Bakanımızı fahri hemşehrimiz değil, öz Adıyamanlı olarak kabul ediyoruz. Sayın Bakanımız Adıyaman’a her gelişinde müjdelerle gelir. Bugünde heybesi dolu olarak gelmiştir. Sayın Bakanımız bugüne kadar Adıyaman’a 71 müjde vermiştir. Bu 71 müjdenin 42’si tamamlanarak hizmete sunulmuş olup, geri kalan 29 tanenin ise inşaatı ve yapım çalışmaları devam etmektedir. Bugünde 18 müjde ile geldiler. Bunların toplam yatırım tutarı 1.7 Milyar TL’dir. Bu azımsanacak bir rakam değildir. Adıyaman’a gösterdikleri yakın ilgiden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum”dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Adıyaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nurullah Naci Kalkancı ise şöyle konuştu:

 “Orman Ve Su İşleri Bakanlığımızın İlimizde hayata geçirdiği pek çok yatırımın yanında devam eden yatırımlar ve projelendirilerek, önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiniz ilimiz için hayati önem taşıyan enerji, içme ve sulama suyu amaçlı eserlerin planlayıcısı ve uygulayıcısı olan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize ve zat-ı alinize ve ayrıca ilimize gösterdiğiniz yakın alaka ve verdiğiniz önemden dolayı Adıyamanlılar adına şükranlarımızı arz ediyorum”
 
Adıyaman’da sulanabilir tarım alanlarının yaklaşık olarak yüzde 18.6’sının sulanabildiğini kaydeden Vali Kalkancı, “ Halen projesi devam eden, planlama, ihale ve yapım aşamasında olan, baraj ve göletlerle bu oran yüzde 80’ne çıkacaktır. Adıyamanlılar olarak Bakanlığımızın ilimize yaptığı yatırımların önem ve değerinin farkında olarak devam eden ve planlanan yatırımlar tamamlandığında ilimizin gelişmesi ve kalkınmasında birinci derecede rol oynayacağı, sulanabilir tarım alanlarının artmasıyla birlikte ilimiz ekonomisinin ciddi bir sıçrama göstereceği ve istihdama da ciddi katkı sağlayacağı tartışmasızdır. Adıyaman Valisi olarak ilimizdeki sulama ve ağaçlandırma projelerine ve orman köylerine katkılarından dolayı başta Sayın Bakanımıza, Adıyaman Milletvekillerimize, Bakanlığımız Genel Müdürlerine ve teşkilatlarına teşekkür ediyor, temelini atacağımız tesislerin İlimize, Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”ifadelerini kullandı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yaptırılacak tesislerinin toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Adıyaman’ın vatanına ve milletine sahip çıkan yiğit insanların mekânı olduğunu söyledi.
 
Adıyaman'a hizmet etmenin aynı zamanda ibadet yerine geçtiğini belirten Eroğlu, "Bizim anlayışımızda insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Sizlere hizmet etmek, bizlerin mutluluk vesilesidir. Sizlerden aldığımız pozitif bakışlar, bizi dinlendiriyor." ifadesini kullandı.
 
Bakan Eroğlu, Adıyaman’a bugüne kadar hep müjdelerle geldiğini ifade ederek, “Bugünde  heybemiz dolu geldik. Adıyaman’ın vatanperver insanlarına ne yapsak azdır. Adıyaman 15 Temmuz ihanet teşebbüsünde istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir ilimizdir. Adıyaman'ın bir Eğri Çayı var. Biz bunu 'Vadi Adıyaman' olarak hazırlayalım diye karar aldık. Bu, Adıyaman'ın bir gerdanlığı olacak. Bir gerdanlık inşa edeceğiz. Bu konuda projeler hazırlandı.”dedi.

Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 'ın kendilerine daha fazla çalışma talimatı verdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bundan sonra işlerin çok daha hızlı gitmesini istedi. Tüm bakanlardan 180 günlük program istedi. Bizlere bir hedef verdi. Bizler de o kapsamda çalışmalara başladık. Bakın herkes tatil yapıyor, bizde tatil yok. Cumartesi, pazar diye bir şey yok. Türkiye’nin tüm illerini dolaşıyoruz. Çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Çünkü kaybedecek zamanımız yok. Sizlere hizmet etmemiz lazım. Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Birileri 'Müjdeler verdi de ne oluyor' diye soruyorlar. Kardeşim yaptık, yapıyoruz. Başladığımız çalışmaları bitiriyoruz. Cumhurbaşkanımız, 'Yapacağınız işlerin sözünü verin, yapamayacaksanız vermeyin' diyor. Biz de bu düstur ile çalışıyoruz.”
Nemrut Dağı'nın tanıtımı konusunda projeleri bulunduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Adıyaman'da muhteşem güzellikler var. Adıyaman sadece bademiyle değil tabiat güzellikleriyle de ön planda. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor. Biz Adıyaman için ne istediysek Sayın Cumhurbaşkanımız fazlasıyla verdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından, DSİ Genel Müdürlüğünce yaptırılacak, aralarında Akaçlı 1 ve 2 göletleri, Sincik Arıkonak Göleti ve Sulaması ile dere ıslah projelerinin de bulunduğu 84 milyon lira değerindeki 8 tesisin temeli atıldı. Programda, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha