Torba yasa tasarısı tütün düzenlemesi maddeleri meclis görüşme ve yasalaşma süreci

Tütün ekimini ve satışını düzenleyen maddeler Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kabul edilmesi üzerine, Adıyaman’da sarmalık tütün ekimi ve satışı yasaklanmıştır. Adıyaman AKP Milletvekilleri Adıyaman halkına verdikleri sözlerini tutmadılar. Adıyaman halkını aldattılar.

Yasa tasarısının geçirdiği süreci, AKP Adıyaman Milletvekillerinin Adıyaman halkına verdikleri sözlerini tutmadıklarını, Adıyaman halkını aldattıklarını belgeleriyle Adıyaman’da yayınlanan haber sitelerinde yazdım ve anlattım.  

Bu yazılarımı, Ankara Adıyaman Vakfında (AD-VAK) Grubunda paylaştım.

AKP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, 19 Kasım 2017 saat 22:10’da Ankara Adıyaman Vakfı (AD-VAK) Gurubu’nda aşağıdaki metni paylaştı.

Arkadaşlar 63. Madde kooperatifleşme ile ilgili bilgiyi paylaştım. Teşekkür ederim iyi geceler.

Metin dikkatlice incelendiğinde: Metinde tütün ekicilerinin kooperatif kurarak ürettikleri tütünleri satabileceklerinden söz edilmektedir. 

Halbuki, Başbakan Binali Yıldırımın imzası ile Meclis’e gönderilen Torba Yasa tasarısında yaprak tütün ekimini ve pazarlanmasını düzenleyen 68., 69. 70., ve 71. Maddelerde böyle bir düzenleme yoktu.  

Yasa tasarısının Bütçe Plan Komisyonunda görüşülüp kabul edilen yaprak tütün ekimini ve satışını düzenleyen 68., 69. 70., ve 71. Maddelerde halinde böyle bir düzenleme yoktu. 

Yasa tasarısının Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kesinleşen tütün ekimini ve satışını düzenleyen 62., 63., 64. Maddelerde böyle bir düzenleme yoktu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın imzası ile Meclise gönderilen kanun tasarısında Tütün ekimi ve satışını düzenleyen maddelerin yasa tasarısındaki hali

502 sıra sayılı Torba Yasa’nın tütün ekimi ve satışını düzenleyen maddelerinin Bütçe Plan Komisyonu’nda  görüşülüp kabul edilen hali

502 sıra sayılı Torba Yasa’nın tütün ekimi ve satışını düzenleyen maddelerin Bütçe Plan Komisyonunda görüşülerek kabul edilen hali

502 sıra sayılı Torba Yasa’nın tütün ekimi ve satışını düzenleyen maddelerin Meclis Genel Kurulu görüşme tutanağı

Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla Meclise gönderilen yasa tasarısındaki tütün düzenlemesi maddelerinde,

Yasa tasarısındaki tütün düzenlemeleri maddelerinin Bütçe Plan Komisyonunda görüşülen ve kabul edilen maddelerinde,

Tütün düzenlemeleri maddelerinin Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kesinleşen halinde  

AKP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın paylaştığı metin karşılaştırıldığında:

Yasa tasarısında,

Bütçe Plan Komisyonunda görüşülerek kabul edilen halinde,

Yasa Tasarısındaki tütün düzenlemeleri maddelerinin Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kesinleşen halinde, Salih Fırat’ın paylaştığı gibi bir düzenlemeye yer almamaktadır.

AD-VAK Grubunda yeni bir paylaşım yaptım.

AKP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın paylaştığı metnin, kanunda tasarısında ve yasalaşan halinde yer almayan metin olduğunu söyledim. 

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın 20 KASIM 2017 SAAT 11:45’te Ankara Adıyaman Vakfında (AD-VAK) Gurubunda “GENEL KURULDAN GEÇEN METİN” başlığıyla aşağıdaki metni paylaştı.

Ahmet Aydın 20 KASIM 2017 SAAT 11:45

Adıyaman Tütününü marka haline getiren, çok eskiden beri bir gramının dahi satışı yasak iken gayretlerimizle tarihi bir adım atarak yasal çerçeveye oturtan ve üretici kooperatifleri aracılığıyla serbest bırakan bu iktidara ve vekillerine haksız ve mesnetsiz yaklaşımlar asla kabul edilemez.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu platformun daha özenli ve düzeyli kullanılması gerekir. Burası siyaset alanı değil, her düşünceden hemşerimizin dayanışacağı ve ortak programlardan haberdar olacağı bir alan olarak kullanılmalıdır. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp Adıyaman ve Türkiye ortak paydasında buluşma dileği ile ilk ve son paylaşımda bulunuyorum.
NOKTA!!!

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın paylaşımından 3 saat sonra AKP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Ankara Adıyaman Vakfında (AD-VAK) Grubunda 20 Sasım 2017 saat 14:09’da, “GENEL KURULDAN GEÇEN METİN” başlığı ile aşağıdaki ikinci metni paylaştı.

20 Kasım 2017 Saat 14:09

AKP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Ankara Adıyaman Vakfında (AD-VAK) Grubunda 20 Sasım 2017 saat 14:21’de, “GENEL KURULDAN GEÇEN MADDE 62 başlığı ile aşağıdaki üçüncü metni paylaştı.

20 Sasım 2017 saat 14:21, “

Salih Fırat’ın, Ankara Adıyaman Vakfı (AD-VAK) Gurubu’nda 19 Kasım 2017 saat 22:10’da paylaştığı metin, 

Ahmet Aydın’ın, Ankara Adıyaman Vakfında (AD-VAK) Grubunda 20 Sasım 2017 saat 11:45’te, “GENEL KURULDAN GEÇEN METİN” başlığı ile paylaştığı metin, 

Salih Fırat’ın, Ankara Adıyaman Vakfında (AD-VAK) Grubunda 20 Sasım 2017 saat 14:21, “GENEL KURULDAN GEÇEN METİN” başlığı ile paylaştığı ikinci metin, 

Salih Fırat’ın, Ankara Adıyaman Vakfında (AD-VAK) Grubunda 20 Sasım 2017 saat 14:21’de, “GENEL KURULDAN GEÇEN MADDE 62 başlığı ile aşağıdaki üçüncü metin karşılaştırıldığında:

1- Başbakan Binali Yıldırımın imzası ile Meclis’e gönderilen Torba Yasa tasarısında yaprak tütün ekimini ve pazarlanmasını düzenleyen 68., 69. 70., ve 71. Maddelerde böyle bir düzenleme yoktur.  

Yasa tasarısının Bütçe Plan Komisyonunda görüşülüp kabul edilen yaprak tütün ekimini ve satışını düzenleyen 68., 69. 70., ve 71. Maddelerde halinde böyle bir düzenleme yoktur. 

Yasa tasarısının Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kesinleşen tütün ekimini ve satışını düzenleyen 62., 63., 64. Maddelerde böyle bir düzenleme yoktur.

2- Salih Fırat’ın bir gün arayla paylaştığı üç metin dikkatlice incelendiğinde, metinler birinden farklı metinlerdir.  

Üç metinde de tütün ekicilerinin kooperatif kurarak ürettikleri tütünleri satabileceklerinden söz edilmektedir. 

Halbuki bütçe Yasa tasarısının Plan Komisyonunda görüşülen kabul edilen maddelerde, Meclis Genel Kurulunda görüşülen yasalaşan maddelerde Salih Fırat’ın paylaştığı gibi düzenleme yoktur. 

Salih Fırat’ın “GENEL KURULDAN GEÇEN METİN” diyerek paylaştığı metin fotomontaj yapılarak oluşturulmuş bir metindir.

3-  Ahmet Aydın’ın “GENEL KURULDAN GEÇEN METİN” adıyla paylaştığı metin dikkatlice incelendiğinde: Metinde tütün ekicilerinin kooperatif kurarak ürettikleri tütünleri satabileceklerinden söz edilmektedir. 

Halbuki bütçe Yasa tasarısının Plan Komisyonunda görüşülen kabul edilen maddelerde, Meclis Genel Kurulunda görüşülen yasalaşan maddelerde Salih Fırat’ın paylaştığı gibi düzenleme yoktur. 

Salih Fırat’ın “GENEL KURULDAN GEÇEN METİN” diyerek paylaştığı metin fotomontaj yapılarak oluşturulmuş bir metindir.

TARİHE NOT DÜŞÜYORUM

Yasa Tasarısının Bütçe Plan Komisyonu öncesi,

Sarmalık tütün ekimi ve satışını düzenleyen maddelerin bu şekliyle yasalaşmasına izin vermeyeceğiz,

Geçimini sarmalık tütün üretimi ve satışından sağlayan Adıyamanlı hemşerilerimizin mağdur olmasına, ekmeklerinin ellerinde alınmasına izin vermeyeceğiz,

Diyen, AKP Adıyaman Milletvekili Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın,

AKP Adıyaman Milletvekilleri Salih Fırat, Andan Boynukara, İbrahim Halil Fırat,

Adıyaman halkına verdikleri sözlerini tutmadılar.

Adıyaman Halkını aldattılar.

Geçimlerini sarmalık tütün yetiştirerek ve satarak sağlayan Adıyamanlıların ekmeklerinin ellerinden alınmasına seyirci kaldılar.