Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, aylarca önce yaptığı açıklamada, üniversitemizde Hukuk Fakültesi açılmasına YÖK ve Bakanlar Kurulunca karar verildiği takdirde fakültenin binasını, kooperatif olarak kendilerinin yaptıracağını taahhüt etti. Üniversite senatosunun tavsiye kararı YÖK’te, “yeterli öğretim üyesi bulunmadığı” gerekçesiyle aylardır bekletilmesine karşın maalesef kimseden “gık” çıkmıyor.

YÖK kabul edip binası yapıldıktan 2–3 yıl Sonra öğretime geçse kıyamet mi kopar? Tıp Fakültesi de kuruluşundan ancak 4–5 yıl sonra Adıyaman’da öğretime geçmeyecek mi? 4–5 yıl önce Tıp Fakültesi kurulması başarıldı da, bu gün Hukuk Fakültesi niye başarılamıyor? “rica” organı olan siyasilerimiz ile ““İcra” organları neden kendilerini yargılamıyor?
Milli Eğitim müfredatında yazılı özel gün ve haftaları klasik mesajlarla kutlayabilen “Beşi bir yerde” vekillerimiz, belediye başkanlarımız, bürokratlarımız ve STK’larımızın, Sayın Faruk Çelik gibi bir bakan gibi de mi gücü yok… Adıyamanlı olarak üstümüze sanki ölü toprağı serilmiş. Teşvikte önce 4 bölge içinde 3’ncü idik. Şimdi 6 bölge içinde 5’nciyiz. Ne farkı var? Aradaki farkıbizi 5’i bölgeye hapseden ünlü TÜİK verilerinden okuyalım: 2013 yılındaki yatırım tutarı 5’inci bölgede 1.734 milyon TL’de kalırken 6’ncı bölgede 4.082 milyon TL’ye ulaşmış. Acı da olsa gerçek durum bu iken 5’nci bölgedeyiz diye çalınan davullar neyin nesi?
Bu arada, ilimize yapılan kamu yatırım miktarı 2002 yılında 10 milyon TL ile 81 il içerisinde 68’nci sırada iken, 2013’de 300 milyon TL ile 13’ü sıraya yükseldiği için emeği geçenlere şükranlarımızısunuyoruz. Lakin fazlamızı görmek, noksanımızı görmemeyi de gerektirmez sanırım.    
1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı için İl’e son gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcisi, demiryolu konusunda Ulaştırma Bakanlığının Adıyaman’a yönelik bir yatırım planlamasının bulunmadığını Valilikteki toplantıda açıklamıştı. Buna rağmen “avuntu” kabilinden plana konan Gölbaşı-Şanlıurfa arası demiryolu işaretini çok yakında gerçekleşecek“mutlak hak” gibi gören milletvekilimiz Murtaza Yetiş’in bu iyimserliğini diğer milletvekillerimiz niye tekrarlamıyor? Yetiş’in açıklamasının bakanlıkça teyidi gerekir. Aksi halde geçen hafta ASU TV Hedef programında, izleyici olarak yönelttiğim soruya Yetiş’in verdiği yukarıdaki cevap, benim gibi sıradan bir vatandaşın temennisi gibi olmaktan öte bir anlam taşımaz. Nitekim Milletvekilimiz Ahmet Aydın’ın dün gece ASU TV’de Hamit Yaşar’ın Gündem Özel programında demiryolunun bakanlık programında bulunmadığını üzülerek de olsa söyledi. Dileriz bunlardan Sayın Yetiş’in açıklaması doğru çıkar da,çalışma ofisimdeki oyuncak mavi tren üzerine yazdığım “Ellere var bize yok mu? 02 Adıyaman” etiketini törenle(!) kaldıralım. 
Öte yandan, Sümerevleri Mahallesinde hayırsever Abuzer Yıldırım’ın, arsa temin edildiği takdirde 100–200 kişilik öğrenci yurdu yapıp devlete bağışlayacağı niyeti taşıdığını tam on ay önce bu köşede belirtmiştim. Çözüm olarak Adıyaman Belediyesinin imar planındaki on beş yıldır el atılmayan park alanlarından 831 ada 1 parsel no.da kayıtlı 3500 m2’lik alanın tahsisini önermiş, milletvekillerimiz Ahmet Aydın ve Mehmet Erdoğan’a da durumu iletmiştik.  Kimseden yine “gık” çıkmadı. Konu şimdi ne oldu biliyor musunuz? Neyse... 
Bir de adımız Adıyaman’mış. Ne yamanı? O eskidenmiş belki... Şimdi mülayim insanlarız. Vur başımıza, al ekmeği elimizden. Onun için milletvekillerimiz Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan ve Salih Fırat’tan ricam, ADIYAMAN olan il adının ADIMÜLAYİM olarak değiştirilmesi için meclise bir kanun teklifi versinler. Olmazsa bu ricamızı TBMM’ndeki diğer vekillere de iletiriz.
Adımızla müsemma oluruz bari!
BAŞSAĞLIĞI: Çakal köprüsündeki feci trafik kazasında vefat eden on vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile tüm ülkeye başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu tür kazalar inşallah son olur…
Mustafa Işıldak www.mustfaisildak.com.tr
0532–422 95 28 [email protected]