24 Haziran’daki genel seçime ve Cumhurbaşkanlığı seçimine çok az bir zaman kaldı. Adıyamanlı yüzlerce hemşerilerimiz başta Adıyaman, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Malatya, Mersin illeri olmak üzere birçok illerde milletvekili olmak için başvuruda bulundu. Kısacası Adıyamanlılar için rekor düzeyde aday adayı var. Bu seçimde kimler milletvekili olur, kimler olmaz bilinmez ancak bilinen tek bir şey var ki o da tablonun bundan önceki seçime oranla değişmeyeceğidir. 

Adıyaman dışındaki kazanabilecek listede ne kadar aday adayı bolluğu yaşansa da, bundan önceki seçime oranla çok fazla bir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Bunun en önemli nedenlerden birisi ise hiç kuşkusuz gerek siyaset kulvarında gerekse bürokratik anlamda söz sahibi olabilecek Adıyamanlı hemşehrilerimizin olmayışındandır. Geçmişte de aynı sıkıntılar yaşanmıştı. Bugün de hâlâ aynı sıkıntıları yaşamaya ne yazık ki devam ediyoruz. Bu gerçekleri görmemezlikten gelerek kendi kendimizi kandıramayız. Her seçim sonrasında televizyonlarda bağırıp çağırıyoruz; gazete ve internet sayfalarında da “Bakan istiyoruz” diye yazılıp çiziliyor. Sonuç ise her zamanki gibi. Nafile!.. 

Elbette bağırmak, çağırmakla insanlar ne milletvekili olur ne de belediye başkanı. Bakan olmak, milletvekili veya belediye başkanı olmak için şu sayacağım üç önemli kriterlerden birine mutlaka sahip olmak lazım. Birincisi; hangi alanda olursa olsun, alanında kendini iyi yetiştirmiş ve bilgi birikimi ile aranan adam olacaksın. İkincisi, siyasi partilerin ana kademesinde aktif rol alıp bununla birlikte yaptığın çalışmalarla toplumun sevgisini ve güvenini kazanabilecek bir pozisyonda olacaksın. Üçüncüsü ise ekonomik anlamda partinin yükünü omuzlamakta kader birliği yapacaksın. Bunun dışında olayı düşünmek, asla hayalden öte bir şey değildir. 

Siyasette Örnek İsim: Abdurrahman Dursun
AK Parti’nin kuruluşundan bu yana İstanbul’daki AK Parti teşkilatında bugüne kadar değişik kademelerde tıpkı bir nefer gibi çalışmış ve verilen bütün görevleri layıkı ile yerine getirdiğine inandığımız bir hemşerimizdir. Bütün bu çalışma performansını göz önünde bulundurduğumuzda gelecekte milletvekili veya belediye başkanı olma umudumuz olan en önemli isimlerin başında yer almaktaydı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın kendilerine Sultangazi AK Parti İlçe Başkanlığı görevini layık görmüş olması elbette sevindirici bir gelişme olmuştur. Ancak bu demek değildir ki, bununla yetineceğiz. İşin hakkaniyet tarafına bakacak olursak, kendisi milletvekili veya belediye başkanlık görevini çoktan hak etmiş bile… 

Bu aşamadan sonra 24 Haziran genel seçiminde milletvekili olma durumu artık ortadan kalkmıştır. Burada bir tek umudumuz kaldı; o da 2019 yılında yapılacak olan yerel seçiminde ilçe başkanlığı görevini üstlendiği Sultangazi ilçesinde Abdurrahman Dursun’u belediye başkanı olarak görmek ve böylece burada yaşayan 50 bine yakın Adıyamanlı hemşehrilerimizin yüreğine su serpmektir. Bunun da Adıyamanlıların en doğal hakkı olduğuna inanıyorum. 

24 Haziran genel seçiminin ve Cumhurbaşkanlık seçiminin ülkemize hayırlar getirmesi temenni eder; en içten duygularımla mübarek Ramazan-ı şerifinizi tebrik ederim. 

Saygılarımla,