Bir çocuk uyanır toz pembe düşünden. Sabah olmuştur. Başucunda duran kıyafetleri ve parlak ayakkabısı ona gülümsemektedir.

     Bir sabah bu kadar anlamlı olabilir mi ki? Elbet de olur, neden olmasın. Bu bir bayram sabahı. Bu sabah çocuk kalbi yerinde duramaz, alır başını gider bayram şekeri toplamaya. Ne de güzel tatlanır ağzı şeker yerken ve ne de güzel yumuşar kalbi sevgiyle karşılanırken şeker toplamaya gitmek için çaldığı kapıda. 

     Oysa bilmeyecektir başına getirilecek kötücül düşleri. Melek kalbi anlamaz başına gelecekleri. Tek istediği şekerdir, bayram şekeri. "Bayramınız kutlu olsun!" diyerek uzanacak elleri, ne bilsin ki kırılacak ümidiyle düşleri. Öylece bakacak donuk gözleri. Korkudan, endişe den, ayıplardan, susmak zorunda kalmalardan, insanlardan, ne demeye şeker toplamaya gidiyorsun diye işiteceği azardan. Üstüne üstlük suçlu bulunmaktan....

    Fakat diyemeyecek ki hani eski bayramlar, hani siz anlatıyordunuz, hani tatlı mı tatlı şekerler, hani canım komşular.... 

   Bir ömür kendini suçlayacak, toplayıp da tadına bakamadığı şekerler için. Yaşadığı travmayı belki hiç atlatamayacak. Yüreğinde derin yaralar oluşacak. Kişisel tercihlerini yapamayacak. 

    Fakat ne yazık, kimse ona senin bir suçun yok korkma. Ben hep yanındayım. Şekerin tadı hala güzel ve sen de güzelsin melek kalbinle. Kirli bir zamana doğmak senin suçun dil. Yanındayım, kaygılanma. Hep de yanında olacağım unutma,demeyecek.

    Ne yazık ki biz büyüdük ve kirlendi dünya. Artık şekerin tadı acı, bayramın sabahı kaygılı,... Evet gerçekten de nerde o eski bayramlar. Nerde travmayı yaşatan cellat yerine, travmayı yaşayan meleğe sahip çıkan insanlık. Neden kirlendi dünya, neden yazık oluyor çocuklarımıza. 

"Bu yazıyı yazmak için çok düşündüm, bayram günü belki kimsenin okumak istemeyeceği tatsız laflar diyeceksiniz. Ancak bayramı bayram gibi yaşamaya tüm çocukların hakkı var. Çocuk istismarı cezasını görmeli, bu konuda gereken her şey yapılmalı. Buna maruz kalmış çocuklar koruma altına alınıp, psikolojik destek almalı. Bunları yaşayanları değil, yaşatanları suçlamalı. Affınıza sığınarak efendim, herkese iyi bayramlar. "

   Instagram :nazantstnypcofficial