Adıyaman'dan saat 09.00'da 5 minibüs 2 özel araçlık kafile ile Akçatepe-Kaşlıca köy yolunu kullanarak Tut'a hareket eden grup, AFYOL Derneği gezi kafilesi, yol güzergahında bulunan Kaşlıca köyünün ve Tut İlçesinin doğasına hayran kaldı.
İlk olarak Çanakçı Parkına gelerek burada sabah kahvaltısı yapan kafile, gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek, fotoğraf çekti, doğa yürüyüşü yaptı.
Çanakçı Parkı'ndaki etkinliği ziyaret eden Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, grubu Tut ilçe merkezinde çay içmeye davet etti.
Öğle yemeğini Çanakçı Parkı'nda kendi imkanları ile hazırlayan grup, burada düzenlenen şenliklerden sonra ilçe merkezine giderek Belediye Başkanı Kılıç'ın misafiri oldu.
Grup üyeleri Kaymakamlık parkındaki çay ikramından sonra Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Olağanüstü genel kurulla yeni başkan ve yönetimini oluşturan Adıyaman'ın ilk ve tek fotoğraf derneği olan Adıyaman Fotoğraf Yolcuları Derneği, şehrin görünmeyen güzelliklerini düzenledikleri etkinlik ve piknik organizasyonlarıyla doğa tutkunlarına gösteriyor. 
Adıyaman Fotoğraf Yolcuları Derneği Başkanı Mehmet Aslan, kentin keşfedilmemiş ve görülmeye değer yerlerini çeşitli organizasyonlarla tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Aslan, şunları ifade etti: “2017 yılında kurduğumuz derneğimizin geçtiğimiz günlerde yaptığımız olağanüstü genel kurulunda oluşturduğumuz yeni yönetimiyle daha önceden de yaptığımız gibi Adıyaman’ımızın görülmeye değer ve henüz keşfedilmemiş noktalarını yaptığımız gezi, organizasyon ve pikniklerle doğaseverlerle buluşturmaya çalışıyoruz. 2 yıldır geleneksel hale gelen 'Fotoğrafların Diliyle Adıyaman Sergisi' açıyoruz ve şehrimizi farklı açılardan fotoğraflayarak halkımızın beğenisine sunuyoruz. İlerleyen zamanlarda daha farklı noktalara daha güzel etkinlikler düzenleyerek Adıyaman’ımızı önce kendi halkımıza tanıtmaya göstermeye gayret göstereceğiz.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha