Yıllarca içlerinde saklayıp barındırdıkları, kimi zaman söyleyemedikleri, kimi zaman sessiz çığlıklarıyla avaz avaz bağırdıkları ‘’Artık oyun oynamak istiyorum’’ dilekleri nihayet gerçekleşiyor.

       19 Nisan 2016 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokolün kısaca içeriği: Milli Eğitim Bakanlığı’na ait tesislerin okul dışı zamanlarda gençlik ve spor faaliyetlerinde kullanılmasına ilişkin işbirliği.

        Bu ilk adım daha önce hayata geçirilen projelerin tetikleyicisi oldu ve 7-11 yaş oyun çocuklarının müfredat yoğunluğu azaltılarak, çocukların oyunlara yönelmeleri sağlandı. Bu sayede bilgisayar oyunlarından uzaklaşmanın yanı sıra, çocukların hayal güçleri gelişecek, yorum yapma becerileri artacak, el göz koordinasyonu, aklı kullanma, liderlik özellikleri, birliktelik duygusu, takım olma ruhu, rekabet duygusu, sorumluluk alabilme kabiliyetinin gelişmesine katkıda bulunulacaktır. Yenilgiyi olgunlukla karşılama ve yeni zaferlere ulaşmanın ilk adımı olduğunu fark etmenin yanı sıra, başarmak için daha fazla çalışmamız gerektiğini öğrenecek. Daha azimli ve daha duyarlı vatandaşlar yetişecektir.

         Yukarıda söylediklerimin yanı sıra Adıyaman Mili Eğitim Müdürlüğünün Başlatmış olduğu ‘’Gün Sporla Aydın’’ projesi 20 Mart 2017 Pazartesi günü İnönü İlkokulumuzda start aldı. Tüm il, ilçe ve köy okullarında derse başlamadan önce 10 dakika spor yapılarak, derse daha zinde ve daha istekli girecek öğrencilerimiz.

        Bu bağlamda böyle güzel projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyor, başta benim çocuğum olmak üzere tüm çocuklar adına minnettarlığımı dile getiriyorum. Çocuklar geleceğimiz, geleceğimiz için her şeyi göze alırız.

    15 Mart- 10 Mayıs 2017 tarihleri arasında okullarda yürütülen çocuk oyunları şenliği projesine tüm vatandaşlarımızın destek vermesi çocuklarımıza ne kadar değer verdiğimizi gösterecektir. Saygılarımla.