Önümüzdeki seçimlerin en önemli konusu , ne Seçim yasası değilikliği, ne seçim barajı , ne de hangi partinin kaç vekil kazanacağı konusudur.
Konu ; Tartışmasız C.Başkanlığı seçimidir.
Çünkü adına “C.Başkanlığı Hükümet Sistemi” denilen sistem C.Başkanına öyle yetkiler vermiş ki hiç kimseye ihtiyacı yok.
Düşünün ; Güven oyu yok, gensoru yok, bütçe derdi yok, bütün üst yönetim kadrolarını tek başına atayabiliyor. Neredeyse C.Başkanlığı kararnameleri ile her istediğini yapıp ülkeyi tek başına idare edebiliyor.
İşte böylesine sınırsız yetkilere sahip bir C.Başkanı seçilecek. Bu nedenle “6’lı İTTİFAK”ın C.Başkanı adayının kim olacağı hayati derecede önemlidir.
3 yıllık Belediye Başkanlığı dönemindeki icraatları, sergilediği ağırbaşlı tutum ve izlediği tarafsız siyaset ile Ankara B.B.Bşk.nı Sayın Mansur YAVAŞ bu yüce görev için en ideal bir adaydır.
Peki neden Mansur YAVAŞ?
Ülkemizdeki seçmen profiline bakıldığında %65’i muhafazakar sağ, %35’i sosyal demokrat yani sol orijinlidir. Bu nedenle C.Başkanı adayı olacak kişinin muhafazakar seçmenden oy alacak biri olması bir zorunluluktur. Bu kritere uygun en ideal aday tartışmasız sayın Mansur YAVAŞ’tır.
Ayrıca sayın Mansur YAVAŞ ;
•••Atatürkçü, Demokrat, Milliyetçi, Muhafazakar kimliği,
•••Gerginlikten,kutuplaşmadan, polemiklerden uzak,Uzlaşmacı, istişare ve diyaloğa açık yapısı, kimseyi dışlamayan, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan tavrı;
•••Mütevazi, Samimi, Dürüst , Yalansız, dolansız, çalmayan, çaldırmayan..
•••Saf, temiz, Yüzde yüz "Yerli” ; Yüzde yüz “Milli”. Tam bir “Anadolu çocuğu”..
•••Gösterişten uzak “İçimizden biri” tabirinin üzerine en güzel oturduğu bir Devlet adamı.
Kısacası Türk Siyasetinin alışık olmadığı sıradışı bir siyasetçi..
İşte bütün bu hasletlerinden dolayı Mansur YAVAŞ diyoruz.
Gelelim Sayın Mansur YAVAŞ’ın 6’lı İTTİFAK Partilerinin aradığı bir aday olup olmadığı konusuna ;
CHP açısından ;
Sayın YAVAŞ son iki yerel seçimde CHP’nin adayı olmuştur ve şu anda da CHP’nin Ankara Bld. Başkanıdır. Haliyle CHP açısından bir sıkıntı olmaz, olamaz. C.Başkanı adayı kendi partisinden olacak. Kabul etmemesi düşünülemez.
İYİPARTİ açısından ;
Sayın Mansur YAVAŞ’ın siyasi geçmişi göz önüne alındığında İYİ PARTİ için de ideal bir adaydır ve İtiraz etmesi mümkün değildir.
DP, SP, DEVA ve GELECEK Partileri açısından ;
Sayın YAVAŞ’ın Milliyetçi, Muhafazakar, Demokrat ve Mukaddesatçı kimliği bu partilerin dünya görüşüne de, siyasi düşüncesine de oldukça uygundur. Dolayısıyla sayın YAVAŞ’ın adaylığı bu partiler açısından da hiç bir sorun teşkil etmeyecektir.
Bu halk 3 yıllık performansı ile Sayın YAVAŞ’ı çok iyi tanıdı . Kendinden biri olarak görüyor,benimsiyor ve çok seviyor. Türk’üyle Kürt’üyle , Alevisi Sünnisiyle Türk Milletinin ezici çoğunluğunun takdirini ve beğenisini kazanmıştır.
Eğer İTTİFAK Sayın YAVAŞ’ı aday olarak gösterirse hiç tereddütsüz , hem de ilk turda en az %55 oyla C.Başkanı seçilecektir. Bu güne kadar taraflı tarafsız yapılan tüm anketlerde de bu durum çok net olarak görülmektedir.
Bu arada bazı kesimlerin öne sürdüğü “HDP seçmeni oy vermez” konusuna gelince;
Ben şahsen bu düşünceye katılmıyorum. Böyle bir durum olsa bile , bu kayıp AKPARTİ ve MHP seçmenlerinden gelecek oylarla fazlasıyla telafi edilecektir. Bunun örneği 2019 Ankara Yerel seçimlerinde görüldü.
Birkaç gün önce partili olmayan ama bu güne kadar hep AKPARTİ’ye oy veren 4 vatandaşla bu C.Başkanlığı konusunu konuşuyorduk. Dördünün de söylediği şu :
“Eğer Mansur YAVAŞ aday olursa biz oy veririz. YAVAŞ’ın dışında kim aday olursa olsun biz yine oyumuzu ERDOĞAN’a veririz. “
Bütün bunlar göz önüne alındığında Sayın Mansur YAVAŞ, “6’lı İttifak” partileri için de , bütün MİLLET için de hiç tereddütsüz en ideal C.Başkanı adayıdır.
Sayın KILIÇDAROĞLU’na gelince ;
Elbette ki Sayın KILIÇDAROĞLU da tecrübeli bir siyasetçidir, emek vermiştir ve C.Başkanı adayı olmak onun da hakkıdır. Ama amaç seçimi kazanmak ise çok iyi düşünmek, hesabı kitabı çok iyi yapmak gerekir. Maalesef sayın KILIÇDAROĞLU’nun Sayın ERDOĞAN karşısında kazanma şansı hiç yoktur.
Şu gerçeği unutmayalım ; Başta Sayın ERDOĞAN olmak üzere bütün AKPARTİ ve destekçileri Sayın KILIÇDAROĞLU’nun aday olmasını çok istiyorlar. Sanıyorum Medyadaki destekçileri Sayın KILIÇDAROĞLU’nun aday olması için her gün Allah’a dua ediyorlardır. Neden acaba???
SONUÇ olarak ;
Temennimiz ve beklentimiz;
Sayın KILIÇDAROĞLU’nun bütün bu gerçekleri görerek ona göre bir tavır ortaya koyması ve 2019 Yerel seçimlerinde gösterdiği akıllı ve isabetli tercihlerini hayati derecede önemli C.Başkanlığı adaylığı konusunda da göstermesi ve tercihini sayın Mansur YAVAŞ’tan yana koymasıdır.