30 Ağustos 1922 tarihi, Türk Ulusunu esaret altına almak isteyen emperyalist güçlere karşı; tarihte eşi benzeri görülmemiş bir direnişle ; canını,cananını ve tüm sevdiklerini gözünü kırpmadan feda eden , kadınıyla ,çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve de destanının yazıldığı gündür bugün.
Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bin selam olsun!..
Mustafa Kemal Atatürk' ün başkomutanlığında 26 Ağustos 1922' de başlayan 30 Ağustos 1922 gününe kadar devam eden Büyük Taarruz kesin zaferle sonuçlanmıştır.
30 Ağustos Büyük zaferi sonrasında işgalci güçler Başkent İstanbul’dan ayrılmak zorunda kalmışlardır.
Kurtuluş Savaşının destanını yazan,Cumhuriyetin Kurucusu, kurtuluşun lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün başarısını ve liderliğini örnek alan ülkeler ilerlemiştir.
Mazlum milletlerin de sesi olan Atatürk sadece 20. Yüzyılın en büyük lideri değil, bence dehasıyla önümüzdeki yüzyılların da lideri olmaya devam edecektir.
Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkı, dün olduğu gibi bugün de birlikteliğimizle vücut bulacaktır .
Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur 99 yıldır yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu, yepyeni bir ulusun medeniyetler aleminde ortaya çıkışını müjdeleyen 30 Ağustos’u, ilk günkü heyecanıyla, onurla ve mutlulukla kutluyoruz.
30 Ağustos, yıllarca süren savaşlarda ,yüzbinlerce evladı toprağa düşmüş, yapayalnız bırakılmış bir milletin emperyalizmin acımasız çarkları arasında nasıl sıkıştığı ve o çarkları nasıl da yıkıp ayağa kalktığı günün adıdır.
Bu zafer aynı zamanda özgürlüğünü arayan milletlere yol gösterici olmuştur. 30 Ağustos, yüreğinde umut ışığı sönmek üzere olan bir milletin kalbine kan, ruhuna can olmuştur.
Anadolu’nun yürekleri millet ve vatan aşkıyla dolu yalın ayak evlatlarının çizdiği bağımsızlık resminin en renkli sahnesidir 30 Ağustos. Bu zafer yürüyüşü, milletimizin topraklarının yaşamlar pahasına terk edilmeyeceğinin ilanıdır.
Stratejik dehasıyla Atatürk'ü bügün daha derinden anlamaya ihtiyacımız var.
Bu duygularla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu büyük zaferi bize armağan eden, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatan için bir saniye bile düşünmeden canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
29. 08.2021
Fatma Ulubey
#30AğustosZaferBayramı