Bu ülkenin gündemine yetişmek imkânsız zira günde 2-3 gündem birden değişiyor. Ama 3-5 yerden maaş alan bürokrat tartışması gündemden hiç inmiyor. Soruya baştan cevap vereyim 3-5 yerden maaş alıp cebine atan kimse YOK.

Nadir ALPASLAN: kültür ve turizm bakan yardımcısı, Kuveyt Türk Bank yönetim kurulu üyeliği ve kar payı ile birlikte aylık geliri 176 bin.

Burhan ERSOY: Vakıflar Genel Müdürlüğünün yanında Kuveyt Türk Katılım Bankası ve vakıflar katılım bankası yönetim kurulu üyesi aylık geliri 176 bin.

Şakir ERCAN GÜL: maliye bakan yardımcısı, Sun Expres yönetim kurulu üyesi ve Exim Bank yönetim kurulu başkanı 3 maaş toplam 81 bin

Hüseyin AYDIN: Türksel yönetim kurulu üyeliği ile ziraat katılım yönetim kurulu başkanlığından toplam 74 bin.

Salim Arda ERMUT: Türkiye varlık fonu genel müdürü, Tüpraş yönetim kurulu üyesi. Aylık geliri 67 bin.

Erdal EREM: Kardemir yönetim kurulu ve kalkınma bankası yönetim kurulu üyesi. Aylık 62 bin

Ömer Faruk SAYAN: Ulaştırma ve altyapı bakan yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim kurulu başkanı. Ücret artı altı aylık maaş ikramiyesi ile aylık 61 bin.

Selim DURSUN: Ulaştırma ve alt yapı bakan yardımcısı, Türk Telekom yönetim kurulu üyesi aylık toplam maaş 62 bin.

Enver ISKURT: Ulaştırma ve alt yapı bakan yardımcısı aynı zamanda Türk Telekom yönetim kurulu üyesi ücret artı ikramiye aylık 62 bin.

Nurettin NEBATİ: Hazine ve Maliye bakan yardımcısı, Türk Telekom yönetim kurulu üyesi AKP eski milletvekili maaşı 62 bin.

Bu liste böyle uzayıp gidiyor. Daha niceleri var ve eski vekillerin hepsi bir kuruma yerleştirilmiş kavga edip ayrılmamışsa açıkta kalanı yok.

Şimdi bana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dediğinizi duyar gibiyim ama sözümün arkasındayım. Bu isimler sadece sistemin kurbanı. Bu kişiler maaşın sadece birini alıyor diğerini ise işaret edilen vakıf, dernek gibi kendi sistemlerini ayakta tutan yerlere aktarıyorlar.

İstanbul ve Ankara gibi hortumladıkları belediyeleri kaybedince 3-5 maaş çok daha önemli hale geldi.

Bir sonraki yazıda liyakatsizliğin ulaştığı noktaları yazacağım. Kalın sağlıcakla

ASIM ÖCAL

10.7.2021