31 Mart 2019 yapılan ve 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde görüntüde Binali Yıldırım AKP Belediye Başkan Adayı idi. Fakat asıl aday AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı. Bunu bütün dünya böyle biliyordu.

Nitekim Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart seçimleri sonrasında 28 Nisan 2019 tarihinde mezun olduğu Kasımpaşa Lisesi'nin pilav gününde seçim sonuçlarına yönelik yaptığı açıklamada "Seçimlerde adaylar yarışmadı bunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla adaylardan biri kaybetti biri kazandı diye değerlendirmek çok sağlıklı olmaz" dedi. Asıl adayın kendisi değil AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu, kendisinin değil Genel Başkan Erdoğan’ın yarıştığını söyledi. Kendisinin değil Erdoğan’ın kaybettiğini söyledi.

23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’dan 806 bin daha fazla oy aldı. AKP seçimlerde büyük bir hezimet yaşadı.

AKP genel başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20.08.2017 tarihinde partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada “Unutmayın, İstanbul'da teklersek, Türkiye'de tökezleriz. İstanbul'u sağlam tutarsak, Türkiye'de de dünyada da bizi yıkacak güç tanımıyoruz. İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye'de paslanırız. İstanbul'un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse İstanbul'a ve AK Parti'ye hizmet edemez. İstanbul'a hakkını vermek zorundayız. Yaptığımız işi, bu şehre uygun şekilde yürütmezsek hedeflerimize ulaşamayız” demişti.

İstanbul=eşittir Türkiye’dir.

Bu bağlamda 23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını, yalnız İstanbul’da yaşayan halkın kararı değildir. Edirne’den Ardahan’a, Muğla’dan Hakkari’ye 81 ilde yaşayan halkın ortak kararıdır.

“İstanbul'da teklersek, Türkiye'de tökezleriz” diyen Partili Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerde tüm gücünü ortaya koyduğu,

Kazanmak için her yola başvurduğu,

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçiminde

AKP Adayının seçimi 806 bin oy farkıyla kaybetmesi,

Erdoğan’ın (AKP) büyük bir hezimet yaşaması,

Partili Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminin tökezlediğini,

Halkın Partili Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemini istemediğini,

çok açık ve net olarak gösterdi.

Bu bağlamda 23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Seçimi sonuçları büyük bir devrimdir.

23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Seçimi sonuçlarını ve halkın kararını bir devrim olarak görmek ve değerlendirmek gerekiyor.

CHP başta olmak üzere muhalefet partileri, 23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Seçimi sonuçlarını ve halkın kararını iyi okumaları, devrimi sürekli hale getirmenin araçlarını geliştirmeleri, Türkiye’nin tıkanan önünü açmak için gereğini yapmaları gerekiyor.