Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur dönmek bilmez yürürüz. M. Akif

Dış mihrakların desteğiyle tasarlanan ve hainlerin eliyle fiiliyata geçen darbe planın temel amacı, Türkiye yok etmek için yapılmış planıdır. Bir yılı geride bırakacağımız 15 Temmuz darbe ihanetinin yıldönümü giriyoruz. Yeniden diriliş olarak adlandırdığımız 15 Temmuz, toplumda darbeye karşı bilinci yükseltmek yaşanılanlar açısından çok önemlidir. Kanlı darbenin bir daha tekrarlanmaması için ve şehitlerinin anısını yaşatmak, partiler üstü bir dille meşruiyet kültürümüzü güçlendirmek ve bilinçlendirmek son derece ehemmiyetlidir.

Bu örgütün tanımı ve tarifini yapmak imkânsızdır. Anlık renk değiştiren, istediği kılıfa girmekte sıkıntı yaşamayan ve her yere sızmış bir yapıdan bahsediyoruz. Bu örgütleme; adalet adı altında yargı ele geçirme, askerideki baskıyı kaldırmak için ordunun altını üstüne getirmek, aynı şekilde polis ve istihbarat için de aynı politika uygulayarak girilmeyen en gizli bölgelere girmeye çalışarak devletin gizli belgelerini deşifre etmeye çalıştılar. Saymakla bitirmeyeceğiz birçok kurumun darmadağın ederek güvenirliğini kaybettirmeye çalışmıştır. Cumhurbaşkanı başyaverine kadar girmiş, başbakana bağlı kurumları elen alan örgüt, daha da tarifi yapılır mı? Tüm şartlara ve bunlara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan ve halkın büyük bir cesaretle devlete içine sızmış belayı def etmiştir, üstesinde gelmiştir.   

Aslında bu yapılana bir darbe planı demek eksik olur. Çünkü devletin imkânlarını istediğini gibi kullanan ve en önemlisi de gözünü kırpmadan masum halkın üzerine silahları kullanmakta çekinmemiş bir örgüttür. Mankurtlaşmış bir yapıyla ancak bu inanca sahip millet üstesinde gelebilir. Devlet, vatan söz konusu olunca gerisi teferruattır.  Hiç kimse 3-5 kişinin devlete sızmasıyla bu işi başaracağına inanıyorsa büyük yanılgının içerisinde olacaktır. Aslında her şeyi hesaplayan hainciler, gözden kaçırdıkları vatanseverleri hesaplayamadılar. Tarih boyunca büyük badireler atlatan bu millet, geçmişi de büyük başarılar dolu olduğunu unutmuşlardı.   

250 şehidimiz var, demek ki devletin içinde adeta tarifi yapılmayan canavar çıkmış. Bu millet esaret ve zilleti kabul etmez. İhanet edeni affetmez, hastalıklı bölgeyi almada da bir an tereddüt etmez. Vatan söz konusu olunca bu millet top, tüfek anlamaz, üstüne üstüne gider; âdete şaha kalkar. 15 Temmuz destanın tüm halka anlatılmalı ve vatan bilinci nasıl olur herkese aşılamalıyız. 

Vesellam!