Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü okul sporları faaliyet programında yer alan Artistik Cimnastik İl Seçmeleri Yeni Mahalle Spor Salonunda yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman’da ilk kez gerçekleştirilen Artistik Cimnastik il seçmelerinin Merkez, Besni ve Gölbaşı ilçelerinden toplam 4 okuldan 40 sporcunun katılımı ile görsel bir show havasında başladığını söyledi.

Bağcı:”İlimizde profesyonel cimnastikçilerin yetiştirilmesi için Federasyon İl Temsilcimiz ve antrenörlerimizin özverili çalışmaları sonunda meyvelerini vermeye başladı. Özellikle ailelerin ilgisi ve çocuklarına gösterdikleri ilgi Adıyaman’da yeni bir branş olan cimnastiğin gelişimi için büyük bir önem taşımaktadır. Bugün burada dereceye giren sporcular Spor Genel Müdürlüğünün düzenleyeceği Türkiye Birinciliği yarışmalarında ilimizi temsil edeceklerdir. Ben minik sporcularımıza ve onları yalnız bırakmayan tüm ailelerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Gurbet Binzet ise, Adıyaman’da yeni olmasına rağmen çok başarılı sporcuların yetişmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Binzet, Anaokulundan itibaren çocukların jimnastik sporuyla büyümeleri için tüm okullarda faaliyetler düzenlenmesi, gelecekte farklı spor dallarında daha başarılı gençlerin yetişmesi için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda düzenlenen müsabakalar başlamadan önce Dahi Çocuk Ana Okulu öğrencilerin cimnastik gösterisi aileler ve izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha